Annons:

JUST NU: VIF plockar in målvakt – från allsvensk klubb

Vimmerby IF har målvaktsbekymmer inför division 1-säsongen. Nu kommer en lösning – åtminstone tillfälligt. Klubben är överens med damallsvenska Linköpings FC om att låna unga målvakten Clara Ekstrand.
– Hon är en lång och rejäl målvakt, säger VIF:s Budo Ericsson.

Annons:

Vimmerby IF förfogar över två målvakter och det är Sofie Johansson och Elin Ryd. Sofie Johansson ska snart iväg på en sedan länge planerad utlandsresa i två månader. Dessutom jobbar Elin Ryd vissa helger och är inte alltid tillgänglig. 

Med andra ord har VIF hamnat i en svår sits. 

– Vi kan inte stå utan målvakt så vi har försökt i flera månader att hitta ett målvaktsförvärv lokalt, men det har inte löst sig. Nu har vi haft diskussioner med Linköpings tränare och sportchef Olof Unogård och hittat den här lösningen. Vi kommer troligen att låna en målvakt av dem fram till sommaren, säger Budo Ericsson.

Det handlar om unga Clara Ekstrand, som tränar med LFC:s a-lag. 

– Det är en F19-tjej som behöver speltid. Hon tränar fem, sex dagar i veckan, men har ingenstans att visa upp sig och nu kan hon få bra matcher i division 1. Vi är i en akut situation, så vi är glada över att få det här tillskottet. Elin står också till förfogande, så det blir en bra konkurrenssituation.

"Testa och se"

Clara Ekstrand ska fortsätta att träna med Linköpings FC under säsongen. Hon kommer att stå för VIF i träningsmatchen mot Kenty i morgon.

– Då ska vi testa och se om vi känner för varandra redan i morgon. Vi har haft möten och samtal och båda är intresserade av den här lösningen. Vi får se hur det funkar innan vi skriver över henne.

Clara Ekstrand har tidigare spelat i Växjö DFF.

– Det är en lång och rejäl målvakt. Jag tror att det här kommer bli bra.

Artikeln har uppdaterats.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt