Annons:

VIF-anfallaren tränar med Växjö Norra

Vimmerby IF:s anfallare Stephan Nono Ngaha är inte i tillräckligt bra fysisk form för att spela i division två. Nu tränar han istället med division fyra-laget Växjö Norra. – Vi avvaktar och ser vad som händer, säger Bertil Karlsson i VIF:s herrkommitté.

Annons:

Den kamerunske anfallaren Stephan Nono Ngaha sökte själv upp Vimmerby IF inför förra säsongen. VIF såg tidigt potential i honom och valde, trots skadehistoriken, att skriva kontrakt.

Men Vimmerbypubliken fick inte se mycket av Stephan Nono Ngaha. Skadeproblemen fortsatte och VIF-spelaren fick hela säsongen spolierad.

”En lagom nivå”

För en tid sedan kom Stephan Nono Ngaha tillbaka till Vimmerby. Men snabbt kunde det konstateras att hans fysiska status inte var tillräckligt bra för att kunna prestera i division två.

Nyligen valde anfallaren att tillfälligt (?) lämna Vimmerby. Just nu bor han istället i Växjö och tränar med division fyra-laget Växjö Norra.

– Får att kunna prestera i division två måste Stephan komma i form och i nuläget är han långt efter. Att han är i Växjö har mer med den privata biten att göra, han har bott där tidigare och känner folk där. Fotbollsmässigt är division fyra en lagom nivå för honom att starta på nu, säger Bertil Karlsson.

”Ett litet hopp”

I skrivande stund är det högst oklart om Stephan Nono Ngaha kommer tillbaka till Vimmerby.

– Det finns ett litet, litet hopp om att han ska komma i form. Men innerst inne så får man inse att det blir tufft. Nu får han köra med Växjö Norra i först och främst ett par månader och så får vi se vad som händer efter det.

Är han skadefri nu?

– Ja, Stephan känner sig skadefri nu. Men det är svårt att säga vad som händer när det kommer till full belastning. Därför kan det också vara lagom att träna med ett lag i division fyra i det här läget, säger Bertil Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt