Annons:

Boston ber om ursäkt: ”Fel från vår sida”

BK Boston ber om ursäkt för att de presenterade Joakim Hammar och Jonatan Green som klara nyförvärv innan övergångarna var accepterade av DSK. Foto: Ossian Mathiasson

Boston ber om ursäkt: ”Fel från vår sida”

Den uppmärksammade övergångssituationen i lokalfotbollen är inte löst. Nu går BK Boston ut med ett klargörande – och ber om ursäkt.
”Vi inser i efterhand att det var ett stort misstag att kommunicera ut de två spelarna som klara värvningar för allmänheten då så inte var fallet”, skriver BKB på sina sociala medier.

Annons:

Jonatan Green och Joakim Hammar, två av spetsspelarna i Djursdala SK, har bestämt sig för att lämna division 5-föreningen till förmån för BK Boston i division 6. 

När BK Boston presenterade Green och Hammar som klara värvningar på sociala medier på onsdagskvällen blev direkt upprörd stämning. 

Därför presenterades spelarna

Spelarna tillhör Djursdala SK och övergångarna har inte accepterats av DSK, som tycker att det är fult gjort och anser på att sådana incidenter förstör fotbollen. 

– Vi kommer inte ha några småklubbar kvar om det här fortsätter. Man bygger ett lag efter vad man har efter frimånaden. Det är så många man sviker i en förening genom att göra så här. Jag tycker självklart att de ska få spela fotboll och håller med om att det är låg nivå, men säger man att man ska tillhöra ett lag så ska man också göra det, sa DSK-tränaren Patrik Nilsson i går. 

Nu går BK Boston ut på sociala medier och klargör en del saker om hur allt har gått till och varför de presenterade Hammar och Green som klara nyförvärv. 

”BK Boston skickade förfrågan om övergång för Jonatan Green och Joakim Hammar. Efter det försökte både Bostons tränare och ordförande Pelle Strömsten kontakta representanter från DSK för att få det hela klart. Vår huvudtränare Robin Olsson fick då (som många av er säkert läst i lokalmedia) tag på en representant från DSK och diskuterade det hela under ett telefonsamtal som varade i cirka tio minuter. Då spelarna var väldigt klara med att de ville att övergången skulle gå igenom kände vi oss i BKB säkra och presenterade spelarna som nyförvärv på sociala medier. DET borde vi inte ha gjort”, skriver BK Boston på sociala medier. 

"Hoppas att vi ska kunna gå vidare"

De passar även på att be Djursdala om ursäkt eftersom de presenterade spelarna innan övergångarna var klara. 

”Vi inser i efterhand att det var ett stort misstag att kommunicera ut de två spelarna som klara värvningar för allmänheten då så inte var fallet. Vi beklagar det hela och erkänner att det var fel från vår sida. Men i övrigt skötte vi det hela exakt så som det ska skötas för sådana här fall. Vi hoppas att vi ska kunna gå vidare från det här på ett schysst och snyggt sätt och se till att de berörande spelarna snart kan vara tillbaka på fotbollsplanen på riktigt”.

Sista ordet är dock inte sagt i det här fallet. På tisdag har Djursdala SK styrelsemöte och något beslut gällande Greens och Hammars fotbollsframtid kommer inte tas före det. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt