Annons:

DSK STOPPAR ÖVERGÅNGARNA: ”TVUNGNA ATT MARKERA”

Joakim Hammar och Jonatan Greens övergång från Djursdala till Boston nekas av DSK:s styrelse. Foto: Ossian Mathiasson

DSK STOPPAR ÖVERGÅNGARNA: ”TVUNGNA ATT MARKERA”

Joakim Hammars och Jonatan Greens dröm om att spela i BK Boston stannar just vid en dröm. Djursdala SK:s styrelse ställer sig i vägen och stoppar övergångarna i det uppmärksammade ärendet.
– Vi är tvungna att markera, säger DSK:s ordförande Sven Karlsson i ett pressmeddelande.

Annons:

Djursdala SK har haft styrelse och fattat beslut kring hur man ska hantera den uppkomna situationen med spelarna Joakim Hammar och Jonatan Green. 

Direkt efter mötet var det locket på från styrelseordförande Sven Karlsson som hänvisade till ett pressmeddelande som skulle komma på onsdagen. 

Det står nu klart att spelarna inte kommer släppas förrän vid nästa frimånad och beslutet fattades enhälligt, enligt DSK.

– Styrelsen går på de rekommendationer som finns från förbundet och skriver inte på något nu. Spelarna får därmed vänta på att frimånaden kommer. Beslutet togs enhälligt och vi känner att vi inte vill hitta på några egna regler, det känns inte bra. Vi har resonerat och ser att det från förbundet får gälla. 

DSK statuerar exempel

I förra veckan, med en dryg vecka kvar till seriepremiären, informerades Djursdala SK om att spelarna Joakim Hammar och Jonatan Green, som klubben räknat in i truppen för säsongen 2019, hade för avsikt att fullfölja säsongen i BK Boston.

På sociala medier presenterades spelarna av BK Boston utan att Djursdala SK gett sitt godkännande till övergångarna. DSK har meddelat att ett beslut ska tas först i samband med klubbens kommande styrelsemöte och på tisdagskvällen sammanträde styrelsen. 

Hammar och Green får inte lämna. De är fria att spela för en ny klubb från och med nästkommande frimånad, som öppnar den 15 november 2019.

Att statuera exempel och göra en markering mot sådana sena övergångar är viktigt för Djursdala SK. 

– Vi anser att vi är tvungna att markera. Det måste finnas en mening med frimånaden. Vi anser att det kan urarta totalt annars och bedömer att vi är tvungna att göra på det här sättet. Vi har fått mycket kommentarer, mejl och sms från andra håll som tycker att det måste markeras skarpt. Det har inte vägts in i vårt beslut, men det visar att det finns stöd för det, säger Karlsson. 

"Föreningarna kommer gå sönder"

Det diskuterades flera förslag på möten men de övriga röstades ned. 

– Nu har vi gjort bedömning och vi anser att föreningarna kommer att gå sönder om det här får fortsätta. Det är hela föreningar som drabbas och då var vi tvungna att göra så här. Att så här en dryg vecka innan premiären bara vara sugen på att spela i ett annat lag anser vi inte håller.

Enligt DSK:s pressutskick finns ingenting som kan ändra på beslutet. 

– Jag är exempelvis helt emot att blanda in pengar i det här. Jag har varit ordförande i 25 år och för länge sedan hade vi en övergång med pengar inblandat och då sa jag tydligt att jag inte vill ha något med det att göra i framtiden.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt