Annons:

Flera spelare missar VIF:s genrep mot HFK

Dragan Zivics Vimmerby genrepar mot Hultsfred i morgon. Foto: Ossian Mathiasson

Flera spelare missar VIF:s genrep mot HFK

Seriepremiären är en vecka bort för Dragan Zivics Vimmerby IF. I morgondagens genrep mot Hultsfreds FK saknas flera spelare, bland annat William Westerholm och Simon Sandholm som har skadat sig.

Annons:

Jönköpingslaget IK Tord väntar i nästa helgs premiärmatch i division 3 för Vimmerby IF som kommer till spel med ett väldigt ungt och relativt orutinerat lag. 

I morgon väntar sista träningsmatchen när Hultsfreds FK kommer på besök. 

– Jag tycker att det är en bra försäsong, jag har fått många klartecken kring hur startelvan ska se ut och vilka spelare som ska bredda truppen på bänken, säger Dragan Zivic som kommer in på det faktum att han basar över ett ungt lag.

– Vi har ett ungt lag, det gäller att successivt försöka ge alla spelare chansen men ändå ha en stomme som spelar match efter match. Nu blir det vårt sista prov mot Hultsfred, jag hoppas verkligen på att vi har rätt inställning och får med oss ett resultat som ger oss vind i ryggen, säger Dragan Zivic.

"Nu har vi lättat på trycket"

Vimmerby har bara vunnit en av fem träningsmatcher under försäsongen och nästa vecka drar det alltså igång med bortamatch mot ett förmodat topplag IK Tord. 

– Det är en mycket tuff match mot Tord. Det gäller att vi laddar om alla våra krafter efter morgondagens match och försöker starta serien bra. Jag anser att seriestarten är superviktig för att ett ungt lag ska få med sig det nödvändiga självförtroendet, säger han. 

Det har varit tuff och hård träning som VIF-spelarna har fått kämpa sig igenom inför seriestart.  

– Nu har vi lättat på trycket och belastningen. Nästa vecka kommer vi jobba med snabbhet, explosivitet, taktiska detaljer, fasta situationer och mycket spel. Det handlar också mycket om att motivera laget och grabbarna och ge dem självförtroende i förväg. 

Trio missar genrepet

Zivic har flera spelare på skadelistan som missar genrepet mot Hultsfred och seriepremiären mot Tord kan också vara i faran. 

– Mohammed Ibrahim är inte aktuell för spel i början av serien, han har haft en krånglig lårskada i en och en halv månad. Simon Sandholm ådrog sig en ljumskskada i veckan, jag vet inte vilken status det är på den skadan. Han kommer inte spela i morgon i alla fall. William Westerholm kommer inte spela i morgon på grund av en lättare stämpling på foten mot Nybro. Han ska bli fräsch och skadefri till premiären.

VIF-tränaren vill varken delge startelva eller trupp till morgondagens genrep. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt