Annons:

Tuna släppte in fem mål i premiären: ”Jösses vad det gick”

Filip Ingemarsson gjorde två av IFK Tunas mål. Foto: Ossian Mathiasson

Tuna släppte in fem mål i premiären: ”Jösses vad det gick”

Orken tröt för IFK Tuna. Då blev det förlust borta mot Myresjö/Vetlanda med 5-3 i division fyra-premiären.
– Så länge vi orkade gjorde vi det bra, men när orken tröt blev det för mycket enmansjobb, säger Tuna-tränaren Mattias Gustavsson.

Annons:

Tuna fick bästa tänkbara start på matchen när nyförvärvet Filip Ingemarsson gjorde 1-0 direkt på en frispark. Myresjö/Vetlanda vände dock på steken och ledde med 2-1 i paus.

Filip Ingemarsson satte sedan sitt andra mål för dagen i början av den andra halvleken, vilket betydde kvittering till 2-2.

Gjorde tre raka mål

Någon premiärpoäng blev det dock inte för IFK Tuna. Topptippade Myresjö/Vetlanda gick istället fram till ledning med 5-2, där det sista målet kom efter att hemmalaget fått en spelare utvisad. I slutet av matchen reducerade Filip Gustavsson till slutresultatet 5-3.

– Vi gjorde det bra så länge vi orkade ha disciplin och så länge vi låg rätt i planen. Vi hade absolut bud på flera mål, deras målvakt gjorde några ”idioträddningar”. Men när orken tröt blev det för mycket enmansjobb, säger Mattias Gustavsson.

”Jösses vad det gick"

Tuna-tränaren passade också på att berömma motståndarlaget.

– Vi mötte ett riktigt bra lag, jösses vad det gick. De spelade bra fotboll och är förmodligen ett topplag i den här serien. Det är det bästa laget vi har mött i år.

Sett över 90 minuter var det ingen spelare i bortalaget som stack ut ur mängden.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt