Annons:

Hårt jobb och och disciplin i fokus för IFK Tuna i helgen

Trots att det blev förlust borta mot Vimmerby IF förra helgen svarade IFK Tuna för en stark insats. På lördagen tar IFK emot Tranås FF hemma i ett viktigt möte. Foto: Simon Henriksson

Hårt jobb och och disciplin i fokus för IFK Tuna i helgen

IFK Tunas tränare Mattias Gustavsson beskriver förra helgens insats i förlustmatchen mot Vimmerby IF som "två steg framåt". På lördagen väntar Tranås FF hemma i ett viktigt möte, och "som vanligt" saknar IFK en dryg handfull spelare.

Annons:

Tre poäng efter sex omgångar var väl kanske inte riktigt vad division fyra-laget IFK Tuna hade tänkt sig på förhand. Men trots den klena poängutdelningen parkerar laget ovanför det negativa kvalstrecket, och har Aneby, Bäckseda och IFK Västervik bakom sig.

"Två fall framåt"

Senast blev det förlust med 3-0 borta mot Vimmerby IF, men Tunas tränare Mattias Gustavsson tycker att det finns mycket att ta med sig från den matchen.

– Det var inte ett, utan två fall framåt. Jag är jättenöjd med killarnas inställning och arbetsinsatsen, inte minst med tanke på att vi fick ”Ille” (Ilhan jejna) utvisad redan i första halvlek. Jag tycker verkligen att vi har något att bygga på, säger han.

Bra fart på träningarna

Mattias beskriver veckans träningar som ”bra, och med mycket fart”. Dock har det även denna vecka saknats en del spelare av olika anledningar.

– Det har handlat om jobb och småskador. Klart att kvaliteten på träningarna blir lite lidande då, men vi kör på så gott vi kan.

Sex spelare saknas

Till lördagens hemmamatch mot tabellsexan Tranås FF saknas sex ordinarie spelare. Ilhan Jejna är avstängd, Oskar Eriksson, Hampus Nilsson och Magnus Pettersson skadade, Joel Svensson är bortrest och Mattias Myrén är sjuk.

–  Lite tjurigt är det. Men vi har en bra startelva, så vi ska nog lösa det.

Vad vet du om Tranås?

 – Egentligen ingenting. De ska ha gjort det bra mot Vimmerby, och kommer ju uppifrån i seriesystemet, så de är säkert bra. Men vi ska fokusera på vårt och göra det vi ska?

Och vad är det?

– Hårt jobb och stenhård disciplin. Senast var balansen bra i laget, jag hoppas att vi kan fortsätta därifrån.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt