Annons:

Tuna saknade anfallsflyt:

Ted Åström Åberg var en av Tunas bästa spelare i förlustmatchen mot IFK Oskarshamn. Foto: Ossian Mathiasson

Tuna saknade anfallsflyt: "Saknade det lilla extra"

Den där sista spetsen på sista tredjedelen av planen blev IFK Tunas fall i hemmapremiären mot IFK Oskarshamn.
– Det är bara det sista lilla som ska till, säger tränaren Mattias Gustavsson.

Annons:

Precis som i förra helgens premiär mot Myresjö/Vetlanda fick Tuna kliva av planen utan att några poäng trillade in på kontot. 

– Vi släpper in två mål på två individuella misstag. Vid första målet tappade vi markeringen på deras spelare på en hörna och vid andra målet slog vi en boll rakt i gapet på samme spelare, säger tränaren Mattias Gustavsson. 

Efter en blek första halvlek steppade Tuna upp efter pausvilan och fick bättre tryck framåt mot nykomlingen, som ändå ser ut att kunna hävda sig rätt bra i division 4 med två raka segrar i ryggen. 

– Vi lyfte upp vårt spel, gjorde några förändringar i uppställningen och det blev faktiskt bättre. Vi hade ett par chanser men saknade det lilla extra. Just det där lilla extra förtjänar man när man tar jobbet och kommer rätt i försvarsspelet och pressen. Deras målvakt gjorde till exempel en idioträddning på Martin Carlssons nick i slutet, säger Mattias Gustavsson. 

"Ligger efter i träning"

Ju längre matchen led desto mer irriterat blev det i Tunalägret som var besvikna på domarinsatsen. 

– Vi fick aldrig någon kontinuerlighet i spelet med tanke på att domaren blåste sönder matchen fullständigt och blåste för nästan allt vi gjorde. Vi fick inget med oss och visst, jag är partisk men det var flera andra som tyckte samma sak, säger han. 

I premiären mot Myresjö/Vetlanda tröt lagets ork i andra halvlek och Gustavsson tycker att laget har en hel del att jobba vidare med. 

– Vi ligger fortfarande efter en del i träning men sättet som vi genomför andra halvlek ska vi ta med oss. Vi spelar bra och arbetar men det är det sista lilla som ska till, säger han. 

Mittbackarna Ted Åström Åberg och Filip Gustavsson samt Simon Pettersson fick beröm efter matchen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt