Annons:

Svår match för FBSK – nyckelspelaren hoppar på kryckor

Hanna Frejd hoppar på kryckor efter att ha fått en smäll i FBSK:s senaste match. Foto: Ossian Mathiasson

Svår match för FBSK – nyckelspelaren hoppar på kryckor

Frödinge/Brantestad SK väntar fortfarande på sin första poäng i division två. På lördag står ytterligare ett lag på den övre halvan av tabellen för motståndet i form av Tranås/Torpa. Då tvingas FBSK klara sig utan viktiga Hanna Frejd, som hoppar på kryckor efter en smäll i senaste matchen.

Annons:

FBSK har haft det mycket tungt i inledningen av serien. I veckan blev det en brakförlust, 8-0, borta mot Eksjö.

– Vi mötte ett jättebra lag, men nej, som det blev då får det inte bli, säger FBSK-tränaren Robin Blomberg.

Kan ni plocka med er något från den matchen?

– Nej, tvärtom känner jag. Det där har vi lagt bakom oss. Självklart måste man se allvaret i det, men man kan inte gräva ned sig. Vi får titta framåt och se möjligheterna och det känns positivt att det är tätt matchande, säger Blomberg inför lördagens hemmamatch mot Tranås/Torpa.

Gått ifrån grunderna

Än en gång möter Frödinge/Brantestad ett lag på den övre halvan av tabellen då Tranås/Torpa i skrivande stund placerar sig som fyra.

– Vi mötte dem i en träningsmatch på försäsongen (1-1, reds. anm.). Det kanske låter sjukt, men någonstans har jag ändå en bra känsla. Det var 22 tjejer på träningen i går och de kom med ett leende på läpparna. Vi har en bra stämning i truppen och är revanschsugna. Ska jag ändå titta tillbaka lite så är det så att i de två sista matcherna har vi gått ifrån det vi har tränat på sedan i januari. Nu handlar det om att komma tillbaka till grunderna. 

Kraftig stukning

Värt att notera är att de fyra bottenlagen i serien, Egnahem, Svärtinge, Frödinge/Brantestad och Linghem fortfarande är utan seger. De har också distanserats rejält från övriga lag då det skiljer åtta poäng mellan åttan Mjölby och niondeplacerade Egnahem. FBSK har faktiskt bara en poäng upp till säker mark i tabellen trots att laget har radat upp sex raka förluster.

I matchen mot Tranås/Torpa saknas Hanna Frejd, som åkte på en fotskada senast.

– Hon hoppar på kryckor. Som tur är handlar det inte om någon fraktur utan det är en kraftig stukning. Det är väldigt oklart hur länge hon blir borta, vi får se hur mycket stryk ledbandet har tagit. Hanna har varit en av våra bästa spelare hittills så det är förstås tråkigt, säger Robin Blomberg. 

Fortsatt rehabträning

FBSK kan däremot räkna in Matilda Brogie, Evelina Bertilsson och Emmy Kallström igen.

När det gäller målvakten Pernilla Einarsson lär hon bli borta resten av vårsäsongen.

– För att hon ska få en ordentlig rehab har vi valt att räkna bort henne under våren, säger Blomberg.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt