Annons:

Vimmerby indraget i bottenstriden: ”Absolut inte godkänt”

Vimmerby blev utan poäng hemma mot Lindö. Foto: Linus Johansson

Vimmerby indraget i bottenstriden: ”Absolut inte godkänt”

Vimmerby IF har bara vunnit två av sina sex första matcher och är nu rejält indraget i bottenstriden i division tre.
– Det är absolut inte godkänt någonstans, men rent krasst kunde det ha varit ännu värre, säger VIF-tränaren Dragan Zivic efter 1-2 hemma mot Linda FF i dag.

Annons:

Vimmerby hade stora problem att få till sitt spel under de första 45 minuterna mot ett starkt spelande Lindö. Gästerna tog tidigt ledningen, men Mohammad Jafr kvitterade bara fem minuter senare. I halvlekens slutskede återtog bortalaget ledningen och 2-1 blev också slutresultatet. Därmed åkte VIF på sin första förlust på hemmaplan den här säsongen.

– Jag är väldigt bevsiken med resultatet eftersom jag hade tänkt att vi skulle vinna några poäng i dag. Samtidigt måste jag gratulera våra motståndare till en riktigt bra första halvlek där de hade ett snabbt bolltempo. De var tekniska, rörliga och spetsiga framåt. Flera gånger tog inte deras omställningar mer än fem, sex sekunder så jag vill verkligen gratulera till en bra uppvisad fotboll, säger Dragan Zivic. 

För svaga fysiskt

Det sena 2-1-målet i den första halvleken var förstås tungt för hemmalaget.

– Vid 1-1 i halvtid hade vi haft ett mer öppet läge i andra, men nu blev det uppförsbacke istället och vi tvingades jaga.

Kunde ni ha gjort något annorlunda i första?

– Inte mycket. Vi följde en matchplan där vi ville värdera vårt försvarsspel med att ligga tajt och ställa om samt pressa högt. Det vi inte gjorde bra var att vi inte pressade högt tillräckligt ofta. Det är något som har varit likadant i tre, fyra matcher. Jag vet inte... instruktionerna finns och killarna vet vad de ska göra, men det finns inte tillräckligt fysiskt krut för att genomföra det.

Är ni för dåliga rent fysiskt?

– Inte alla i laget, men det finns en del spelare som naturligtvis behöver träna upp den fysiska förmågan, säger Dragan Zivic.

”Behövs lite mer förtroende”

VIF-tränaren var däremot nöjd med lagets insats i den andra halvleken.

– Jag vill ge beröm till mina spelare för deras insats i den andra halvleken. Där försökte de verkligen och visade vilja. Vi hade en bättre inställning i dag än i förra matchen mot Eneby. Jag tycker att oavgjort hade varit rättvist, vi var värda en poäng. Samtidigt måste man sätta sina lägen för att det ska bli poäng.

Dragan Zivic delade också ut kritik mot vissa spelares beteende:

– Hur ska jag säga det utan att vara för kritisk... Man måste kunna respektera att tränaren har rätt att förändra, byta ut och rotera spelare under matchens gång. Jag gjorde en väldigt stor omorganisation i den andra halvleken som gav ganska mycket tryck framåt. Sen bytte jag ut spelare på slutet som jag upplevde inte gjorde tillräckligt. Det är alltid bättre att ha pigga spelare på planen på slutet.

Spelarna klarar inte av en sådan sak?

– Där behövs det lite mer förtroende och tillit till det man gör även om man kanske inte tidigare har varit utsatt för att bli utbytt. Varför har man annars sju avbytare på bänken? Man måste kunna använda dem på något sätt.

Tvingades bryta matchen

Värt att notera är att Simon Larsson tvingades bryta matchen tidigt i den första halvleken efter en smäll.

– Det var en lårkaka som bedövade muskeln så att han inte kunde fortsätta. Det är inget allvarligt, men han måste vila några dagar.

Dragan Zivic delade ut beröm till Victor Gustavsson, Gustaf Johansson och Markus Ahl.

Sex matcher in i serien är Vimmerby i allra högsta grad indraget i bottenstriden. VIF är åtta i tabellen och har bara en poäng ned till Eneby under nedflyttningsstrecket. I nästa omgång väntar bortamatch mot jumbon Tenhult.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt