Annons:

  • Djursdala tog en stark trea i Målilla – Brodin hyllades

    Djursdala fick jubla i bortamatchen mot Målilla. Foto: Ossian Mathiasson

  • Djursdala tog en stark trea i Målilla – Brodin hyllades
  • Djursdala tog en stark trea i Målilla – Brodin hyllades
  • Djursdala tog en stark trea i Målilla – Brodin hyllades

Djursdala tog en stark trea i Målilla – Brodin hyllades

Djursdala SK hade målskillnaden 0-15 på sina tre senaste matcher. I dag vände DSK på sin dystra trend genom att bortabesegra Målilla GoIF med 2-1.
– Det var otroligt starkt, säger Djursdalatränaren Torbjörn Allvin.

Annons:

Det blev en minst sagt märklig start på matchen när Målilla tog ledningen med 1-0 efter 13 minuter på ett mycket dråpligt sätt. Ett hemåtpass rullade retfullt under DSK-målvakten Andreas Brodins fot och in i mål.

1-0 stod sig till pausen och hemmalaget ledde rättvist så långt. Å andra sidan hade man också tvingats se nyckelspelaren Daniel Skoog lämna planen efter en dryg halvtimmes spel.

– Han sträckte sig i en magmuskel på den senaste träningen och det höll inte i dag. Där blev vi lite tunna och föll lite, men vi ska ändå inte släppa in de mål som vi gjorde i den andra halvleken, säger Patrik Gunnarsson, tränare i Målilla. 

”Fantastisk match”

Den andra halvleken inleddes med att Djursdala omgående kvitterade efter ett mål av Jonathan Gustafsson. 20 minuter senare tog bortalaget ledningen genom Emil Sandberg. DSK lyckades hålla sin 2-1-ledning hela vägen och bröt därmed en mycket dyster svit. Det ska dock sägas att Målilla hade flera kvalificerade chanser som kanske borde ha resulterat i en kvittering, men Andreas Brodin tog rejäl revansch efter sitt misstag i den första halvleken.

– Vi hade så många spelare borta i dag som egentligen är fullt ordinarie och att då gå in och vinna här var otroligt starkt. Framförallt är jag jättenöjd med inställningen och sen gjorde ”Dea” (Andreas Brodin), som inte har stått i mål på flera år, en fantastisk match. Det var kul att se hur killarna kämpade för varandra och att vi lyckades vända, säger Torbjörn Allvin.

Stark laginsats

Målillatränaren Patrik Gunnarsson var långt ifrån lika nöjd.

– Målvakten gjorde såna jäkla räddningar, en vet han nog inte ens om att han tog. Vi hade väl tre, fyra bollar som var och for på mållinjen. Nu är man rätt tom, men minst oavgjort skulle vi ju haft med oss med alla lägen vi skapade i den andra halvleken. Jag tycker väl att Djursdala kom undan lite med blotta förskräckelsen. De försökte, men de slog mycket långt och det blev det att vi gjorde också när vi jagade en kvittering. Det var en rätt medioker division fem-match, säger Gunnarsson.

Värt att notera i övrigt är att Målillaspelaren Henrik Johansson drog på sig sitt andra gula kort i slutminuterna och därmed fick lämna planen.

Samtliga Djursdalaspelare fick beröm, men ett extra plus delades ut till Andreas Brodin, Petter Sandberg, Isack Thuresson och Emil Sandberg. I Målilla stack ingen spelare ut.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt