Annons:

DSK körde över Målilla – tänker inte på toppstriden:

Djursdala SK firar ett av sex mål hemma mot Målilla GoIF och hakar på i toppen. Målilla är kvar på jumboplatsen och har en tuff höst framför sig. Foto: Ossian Mathiasson

DSK körde över Målilla – tänker inte på toppstriden: "Nytt kontrakt som har gällt för oss"

Ett så gott som ordinarie Djursdala mot ett försvagat Målilla. Då slutade matchen mellan toppen och botten som förväntat. DSK segrade med klara 6–0. 

– Med detta lag kan vi slå alla lag i serien, säger tränaren Torbjörn Allvin.

Annons:

Djursdala SK förfogar över ett starkt spelarmaterial och har en bredd inom truppen som få division 5-lag kan mäta sig med. 

I dagens hemmamatch mot seriejumbon Målilla GoIF hade topplaget DSK så gott som helt ordinarie manskap och körde över bottengänget med hela 6–0. 

Christian Simonsson gjorde två tjusiga mål – 1–0 efter dryga halvtimmens spel och 2–0 i upptakten av andra halvlek – och satte DSK i ett kanonläge som de förvaltade på bästa sätt. Isack Thuresson skrev också in sig i målprotokollet två gånger om. Daniel ”Bränna” Gustafsson och Simon Henriksson gjorde varsitt mål. 

– Det kunde faktiskt ha blivit 10–0, ingen hade sagt något om vi hade gjort tvåsiffrigt, säger Torbjörn Allvin.

Vad tycker du att ni gjorde bra?

– Vi har tålamod, mycket löpningar, kombinationsspel och en variation i spelet. Vi rullar runt när vi får chansen och visar spelglädje. En fantastiskt bra insats av oss mot ett försvagat Målilla. Å andra sidan har vi haft en jäkla massa återbud till de tre senaste matcherna, säger Allvin. 

Tänker inte på toppstriden

Fjärdeplacerade DSK klev i och med dagens storseger upp på 14 poäng, två poäng bakom ettan Ariel och en poäng bakom IFK Västervik och Södra Vi IF.

Hur ser du på att ni ansluter er till toppen?

– Det är hela tiden nytt kontrakt som har gällt för oss. Vinner vi idag så ska det mycket till om vi inte ska klara nytt kontrakt. Nu kan vi förhoppningsvis lägga det bakom oss. 

Men nu är det väl klart?

– Ja, det ska det vara. 

Ni tänker inte alls på toppstriden?

– Nej, nu tar vi en match i taget. Det är flera tuffa matcher kvar, IFK Västervik i nästa match. 

Ni är med i toppen, inget som gör att ni tänker på serieseger eller kval?

– Jag själv har inte tänkt så mycket på det. Vi tar en match i taget, det är tråkigt men så är det. Det är bara det som gäller. Jag säger inget om någon toppstrid och har aldrig gjort. 

"Ett jäkla gnuggande"

Målillas kräftgång fortsätter och laget är fast förankrat i botten med två poäng på sju matcher. Ett försvagat Målilla hade ingenting att sätta emot Djursdala i dag. 

– Vi hade inte flytet med att de inte fick ihop folk den här gången. Det var ett av Djursdalas bästa lag på många år så vi spelade väldigt defensivt. Djursdala var nog lite förvånade över att vi låg så pass djupt. Sedan gör det skillnad när Simonsson (Christian) får bollen i det läget där han får på en lyckoträff som sitter perfekt fram till 1–0. Det höjde dem plus att de fick ett direkt i andra. Då ligger vi där vi ligger när vi inte kan kraftsamla och använda intensiteten. DSK är mycket bättre, inget snack om saken, säger Johan Hägg och fortsätter:

– Vi hade nio man borta i dag. Juniorerna kom in och gjorde det okej. Vi ska inte låta det gå iväg på det här sättet. Det går inte att ursäkta med att vi har många borta. 

Hur ser du på er ansträngda situation i botten?

– Vi fick en dålig start på säsongen och många svarade med att inte lägga ner jobbet. Vi är inte tillräckligt vältränade. Några är det men det räcker inte. Det är ett underbetyg. Vi kan inte spela på 70 procent i den här serien, då blir vi överkörda som vi blev i dag. 

Kommer ni lösa nytt kontrakt?

– Ja, det hoppas jag på. Jag vet vad vi kan göra, så det är bara hoppas på att vi kan få lite stolpe in. Det räcker inte med fina intentioner längre, nu är det ett jäkla gnuggande. Vi utgår från att vi kan vinna de återstående fyra matcherna. 

Beröm delades ut till Folke Pleijert och Dennis Adolfsson i Målilla. Alla DSK-spelare får beröm efter storsegern. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt