Annons:

Spärren släppte för Borges – gjorde två mål:

Gustavo Borges gjorde två mål mot Gullringen. Foto: Ossian Mathiasson

Spärren släppte för Borges – gjorde två mål: "Den dåliga känslan är borta"

Efter sex raka matcher utan mål lossnade det för Gustavo Borges i kväll. Den kreative mittfältaren gjorde två mål i storsegern mot Gullringen.
– Den här känslan är så jäkla skön, säger han med ett stort leende på läpparna.

Annons:

Både Tuna och Gustavo Borges har upplevt en mycket jobbig start på säsongen. Nu verkar det som att laget har tryckt på startknappen. 

I senaste matchen mot Hultsfred tog Tuna en efterlängtad 3–0-seger och i kväll kom andra raka segern. 
Gullringen pulveriserades med tydliga 5–1 och en av hjältarna var Gustavo Borges, som nätade två gånger om (2–1 och 5–1) och det märktes på hans kroppsspråk att de betydde mycket för honom

– Jag åkte på en hjärnskakning i matchen mot Stensjön när jag kolliderade med deras målvakt och det är något som har hämmat mig. Jag har känt mig tung i kroppen och inte vågat gå in 100 procent i alla dueller, det satte sig i huvudet. Att få göra två mål i kväll var fantastiskt skönt. Nu fick jag bort skiten och den dåliga känslan, säger Gustavo Borges. 

Han är övertygad om att målen kommer få fart på honom till de kommande matcherna.

– Nu släpper det och jag kan blicka framåt. Jag fick två bra lägen där laget gjorde jobbet. Jag kunde bara peta in bollarna, säger han. 

"Ville verkligen vinna"

Tuna var det bättre laget från start till mål och Borges var glad över att de lyckades med sin taktik att ha ett rörligt och fartfyllt anfallsspel som gjorde Gullringen förvirrade. 

– Vi hade mer ork och ville verkligen vinna matchen, det var skillnaden. Vi har snackat om att Gullringen har rakt spel medan vi har snabba spelare framåt och har vi bra tålamod så kommer vi till bra chanser. Den planen höll, säger han.

Hur skön var den här segern?

– Det finns bara glädje. Vi har fått en tung start på serien och nu har vi två raka derbysegrar. Vi får mycket mer kraft och självförtroende.  Vi har en trupp för övre halvan av tabellen, där tycker jag att vi ska vara.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt