Annons:

BLYTUNG FÖRLUST FÖR VIF – NERE PÅ NEDFLYTTNINGSPLATS

Greta Koponen var Vimmerbys främsta spelare i förlustmatchen mot Husqvarna. Foto: Ossian Mathiasson

BLYTUNG FÖRLUST FÖR VIF – NERE PÅ NEDFLYTTNINGSPLATS

Vimmerby IF har inte haft något flyt under vårsäsongen. Nu är laget, där avsaknaden av stjärnan Nathalie Johansson förstås är enorm, nere under nedflyttningsstrecket.
– Det var en jobbig förlust, säger tränaren Jonas Karlsson efter 1-3 mot bottenkollegan Husqvarna IF.

Annons:

Vimmerby kom inte alls in i den viktiga bortamatchen mot Husqvarna på ett bra sätt. Ett taggat hemmalag sköljde över VIF i första och vann de flesta närkamperna. 1-0 i paus var ett resultat i underkant.

– I första är de klart bättre än oss, de vinner allt och 1-0 är helt i sin ordning. Det var verkligen ingen bra halvlek, jag vet inte om vi inte var påslagna eller vad det var. Vi är inte på plats riktigt och spelar massa långbollar som vi inte ska göra.

Varför blir det så i en så viktig match?

– Det är tillfälligheter som gör det, det beror inte på att tjejerna inte vill, men vi gör inte rätt saker och ligger inte rätt i banan. I andra vrider vi på det och då är vi minst lika bra.

”Känns verkligen surt”

I paus hade VIF ett bra snack och kom ut som ett nytt lag i andra.

– Då vågar vi spela och det måste vi göra för att kunna skapa chanser. Vi gör 1-1 och har bud på mer.

Mia Anspach kvitterade och Vimmerby skapade ytterligare ett par lägen. Men två baklängesmål på fasta situationer förstörde dagen totalt.

– Det känns verkligen surt. Vi är värda mer i den här matchen och nu är vi nere på nedflyttning. Det är fakta. Vi möter ett lag som inte är så mycket bättre än oss och det kunde lika gärna ha blivit 3-1 till oss.

”Inget att hymla om”

I och med vinsten förpassade Husqvarna Vimmerby till en placering under nedflyttningsstrecket. HFF är nu tre poäng före VIF med en match mindre spelad.

– Än är jag inte orolig, det är en lång serie, men det är ju inte bra. Vi måste på det igen på träningen i morgon och sedan är det match på söndag igen. Vi måste gå till nästa hela tiden.

Vimmerbys bottenfacit är rent ut sagt bedrövligt såhär långt in på säsongen. På sex matcher har Vimmerby tagit noll poäng, gjort sex mål och släppt in 16.

– Jag tror det är tillfälligheter. Sedan är vi vana vid konstgräs och spelar enstaka gräsmatcher och det är ingen fördel för oss, men det är inget att skylla på. 

Märker du någon skillnad på laget på bortaplan?

– Definitivt inte, jag tror det är tillfälligheter. Sedan är vi i botten av en anledning.

Vad beror det på?

– Det är kvalitén i laget, det är inget att hymla om. Vi har den spelartrupp vi har och sedan är det väldigt små marginal i matcherna.

Hur påverkar avsaknaden av Nathalie Johansson?

– Vi kan inte fokusera på det. Vi vet att hon inte kommer vara med mer i år och det är bara att släppa det.

Greta Koponen var bäst i Vimmerby i dagens match.  

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt