Annons:

Ericsson bekräftar konflikter:

Håkan Ericsson bekräftar att det har varit interna konflikter.

Ericsson bekräftar konflikter: "Kan inte bygga lego med 40 tjejer samtidigt"

Vimmerby IF:s huvudtränare Jonas Karlsson lämnar sitt uppdrag. Anledningen är på tok för mycket interna konflikter.
– Att det har varit konflikter är en korrekt uppfattning, säger VIF:s Håkan Ericsson.

Annons:

Tidigare elitdomaren Jonas Karlsson blev kanske något överraskande ny huvudtränare för Vimmerby IF. Men det blev inte ens en hel säsong med VIF i division 1.

Nu, med sex omgångar kvar, väljer han att lämna sitt uppdrag. Varför kan du läsa här.

– Det är väldigt tråkigt att det blivit så här. Han har brunnit för sitt uppdrag och det är kort tid kvar på säsongen. Det är som det är, vi får göra det bästa av situationen och lösa det på bästa sätt för föreningens och tjejernas skull, säger Vimmerby IF:s Håkan Ericsson.

Jonas Karlsson säger att det har varit mycket konflikter både mellan spelare och spelare och spelare och ledare. Hur ser du på det?

– Att det är en korrekt uppfattning.

Vad beror det på?

– Jag vet inte. Resultaten är väl en stor del, kanske den största delen. Vi hade en fruktansvärt tung höst förra året och det har varit lika tungt hela det här året. Det har varit mycket uppförsbacke och jag har full förståelse för att de här konflikterna som dykt upp har tärt på honom. Det gnager sönder en, oavsett om man är direkt eller indirekt inblandad. Som tränare på den här nivån lever du med fotbollen hela tiden. Det blir fruktansvärt jobbigt.

Vad har det varit för konflikter?

– Allt möjligt, stora saker till små saker. Det kan vara vad som helst och är man inte i psykisk balans kan det bli så. Vi har dragits med konflikter till och från till dags dato.

Ändå har det pratats om att det är bra stämning i gruppen?

– Det har stundtals vanligt bra, men som i alla större grupper blir det grupper i grupperna. Man kan inte bygga lego med 40 tjejer samtidigt, några bygger för sig och några andra för sig. Det blir konflikter av olika mått, men i år har det varit fler än vanligtvis. Både jag och Jonas har levt i hopp och förtvivlan om vartannat. Det har varit turbulent och alla får rannsaka sig själva, knyta handen i fickan och göra något bra av de här sista sex veckorna. Man spelar fotboll för att man älskar fotboll. 

Hur har spelartruppen reagerat?

– Jag vet ej. Jag har inte pratat med dem än. 

Jobbar på extern lösning

Den övriga ledarstaben, med bland andra Håkan Ericsson och assisterande tränaren Mikael Rinaldo, leder laget på kvällens träning.

– Vi är ett bra gäng som är kvar. 

Vilken lösning det blir för de sista omgångarna är oklart.

– Vi har lite olika spår, ett externt spår som vi jobbar på och vi är också många ledare runt vårt damlag som det är. Vi fick reda på det här sent, sent i går kväll. Vi har ett externt spår, annars tittar vi på interna lösningar. Jag hoppas att vi kan lösa det på 24 timmar. 

Är den externa lösningen någon med VIF-anknytning?

– Inga kommentarer. 

Hur tror du att det här kommer påverka laget?

– Jag tror att det kan bli positivt, att alla får sig en väckarklocka. Det är jättetråkigt att han lämnar, men det blir en väckarklocka för alla. Vi måste fokusera på rätt saker.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt