Annons:

Första förlusten efter ”JC:s” comeback: ”Stämplade inte in i dag”

Johan Carlsson åkte på sin första förlust efter comebacken som tränare i Vimmerby IF. Foto: Linus Johansson

Första förlusten efter ”JC:s” comeback: ”Stämplade inte in i dag”

Johan ”JC” Carlsson hade fört Vimmerby IF till två segrar sedan sin comeback som tränare. I dag bröts sviten och Carlsson var allt annat än nöjd efter 0-1 hemma mot Torstorp.
– Vi vann inte en enda närkamp, de tog en fullt rättvis seger, säger Johan Carlsson besviket.

Annons:

Johan Carlsson var allt annat än nöjd med matchen som helhet.

– Det här är ett tydligt bevis på att man måste göra det man ska varje dag och inte bara vissa dagar och oavsett vilka man möter. Jag tycker att det här är ett lag vi ska slå alla dagar i veckan om man tittar på vad vi har på papperet, men det hjälper inte när det ser ut som det gjorde i dag. Vi vann inte en enda närkamp, de tog en fullt rättvis seger. De var hetare än vad vi var och då får vi stryk, säger VIF-tränaren.

Blev aldrig bättre

Matchens enda mål kom i den 39:e minuten när Torstorp förvaltade en straff. Känslan var annars att hemmalaget var bättre i den första halvleken och borde haft ledningen i halvtid.

Det fanns ändå bra delar i den första halvleken?

– Ja... men jag tycker att de uppstod för att de slarvade, inte för att vi hade ett bra presspel eller att vi hade bra fart eller något sådant. Vi var inte där, vi stämplade inte in i dag och då förlorar man matcher mot vilket lag som helst i den här serien.

Såg du någon förbättring efter paus?

– Nej, det tycker jag inte. Och det var inte lätt för de som kom in att ändra matchbilden när det såg ut som det gjorde i dag. Jag tycker att det var en slätstruken insats över 90 minuter, säger Johan Carlsson.

Mittbackarna lyftes fram

Bara mittbackarna Oskar Bergman och Jacob Johansson kom undan med ett bra betyg.

– Mittbackarna gjorde det helt okej, det var inte mycket de kunde göra åt det. Mer än så var det inte, säger Johan Carlsson.

I och med förlusten tappade Vimmerby från tredje till sjunde plats i tabellen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt