Annons:

Serieledaren vann utan att glänsa: ”Kom inte igång för fem öre”

Alexander Hellenstierna gjorde enda målet när Boston slog Hebe i division 6. Foto: Ossian Mathiasson

Serieledaren vann utan att glänsa: ”Kom inte igång för fem öre”

Serieledande BK Boston hade problem med bottenlaget IF Hebe och vann med 1–0 utan att imponera. Matchens enda mål kom i 60:e minuten av inhopparen Alexander Hellenstierna.
– Jag sa att han skulle gå upp som forward och springa och skjuta på allt. Det gick vägen, säger tränaren Robin Olsson.

Annons:

Det var på sätt och vis serieettan BK Boston som dikterade villkoren i dagens hemmamatch mot Hebe och förlade spelet på gästernas planhalva utan att dominera. Trots att Boston var snäppet bättre än motståndet så saknades skärpan framför mål. Laget kom inte till sin rätt under första halvlek och bommade flera bra lägen. 

Det unga Hebe-laget var inte alls ofarliga och hade bland annat två jättelägen för att ta ledningen under de första 45 minuterna. 

– Jag testade en helt annan uppställning i första halvlek och det funkade inte alls. Det sänkte mentaliteten i laget och vi bytte tillbaka till 4–3–3 efter 25 minuter. Det var ändå ganska slappt. Många spelare hade nog förväntat sig att det skulle hända något av sig själv men Hebe är bättre än vad tabellen visar, säger tränaren Robin Olsson. 

Hellenstierna gjorde enda målet

Boston startade bäst i början av andra halvlek och Alexander Hellenstierna, som hoppade in i halvtid, grävde fram bollen utanför straffområdet och placerade upp bollen i krysset i 60:e minuten.

– Jag satte honom som mittfältare men han hamnade fel. Jag vet att han är en köttare. Jag sa att han skulle gå upp som forward och springa och skjuta på allt. Det var ett skitmål som vi fick med oss. Vi spelade dåligt men vann ändå. Vi kom inte igång för fem öre och har gjort några svaga insatser på sistone, säger Olsson. 

Jan Johansson, tränare i Hebe, var inte alltför nedstämd efter förlusten och hyllade sina spelare. 

– De ska sträcka på sig. Jag är stolt över grabbarna, vi gjorde en kanonmatch och sa att vi skulle köra så det ryker. Vi visar att vi kan och är med i 90 minuter mot serieledaren. Boston är kanske lite bättre än oss men vi har 0–0 i halvtid och kunde ha fått med oss en poäng med lite flyt, säger Jan Johansson. 

Alexander Ekberg och Christoffer Ekberg var värda beröm i Boston. Bäst hos gästerna var målvakten Elias Johansson och backarna Jacob Persson och Jimmy Lingefjord.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt