Annons:

Victors hemkomst har gjort Tuna till ett topplag:

Victor Gustavsson har sett till att Tuna har gått från botten till toppen i division 4. I kväll kan laget ta sig upp på positiv kvalplats. Foto: Ossian Mathiasson

Victors hemkomst har gjort Tuna till ett topplag: "Tror på det vi gör"

IFK Tuna är just nu traktens formstarkaste lag med sex raka segrar. Vid seger i dagens toppmatch mot Aneby SK kan de gå upp på positiv kvalplats.
– Vi har ett bra go i laget och ska visa att vi är starka på hemmaplan, säger succéförvärvet Victor ”VG” Gustavsson.

Annons:

I fredags tog IFK Tuna sin sjätte raka seger i division 4 borta mot IFK Oskarshamn och klättringen i tabellen har nu lett till en tredjeplats. 

Hur ska det här sluta, Tuna?  

Det är en befogad fråga som många ställer sig när Tunas framfart i division 4 kommer på tal. Man kan verkligen säga att förvandlingen är total. I kväll väntar en riktig värdemätare då Aneby, som ligger två poäng före Tuna i tabellen, kommer på besök i den näst sista vårmatchen. Det är den matchen som snöade bort i början av maj. 

– Jag har inte sett Aneby någon match så jag vet inte så mycket om dem. De ligger ju tvåa så de är nog ganska bra men vi har ett bra go i laget nu och ska visa att vi är starka på hemmaplan, säger Victor Gustavsson. 

Trivs hemma i Tuna

”VG” anslöt till Tuna från Vimmerby inför derbyt mot Hultsfred och har varit en bidragande faktor till Tunas uppåtgående trend. Av de sex senaste matcherna som Tuna har vunnit har ”VG” spelat fem och svarat för sju mål och flera målgivande passningar.

Vad är förklaringen till lagets förvandling?

– Det är svårt och säga varför det tog ett par matcher innan de lossnade. Jag tror att det studsade emot oss i början av säsongen och när inte poängen trillade in så blev det frustrerat och negativt. Men de var oerhört skönt med två derbyvinster och därefter har det rullat på. Vi har spelat bra fotboll, tror på det vi gör och har väldigt kul ihop. De är sjukt kul att vara hemma igen. Det är ju Tuna som är hemma för mig, säger ”VG”.

Kan gå upp på positiv kvalplats

Efter den knackiga säsongsstarten med en poäng på sex matcher kom två förlösande derbysegrar som har fått fart på den namnkunniga Tunalaget. 

– Spelarna själva tog tag i det, jag vet inte om det är tack vare ”VG” men det vände i alla fall då. Vi var rätt så hängiga där ett tag, sen bestämde vi oss för att ta tag i saker och ting. Nu är det bara uppåt. Jag vill få ett högre träningsintresse, då skulle det bli ännu bättre, säger Michael ”Mulla” Milton.

Det är en minst sagt betydelsefull match som Tuna har framför sig på Tunhamra då lagen slåss för att ta den positiva kvalplatsen. 

– Vinner vi så går vi förbi dem och skulle vi förlora så gör Aneby ett ryck. Det är en viktig match för att hålla serien vid liv, säger ”Mulla”. 

Flera spelare saknas

På fredag möter Tuna mittenlaget Stensjöns IF på hemmaplan innan de går på välförtjänt uppehåll. 

– Jag är nöjd om vi kommer ur denna vecka med tre poäng, då har vi ett bra läge inför hösten.

Har ni satt upp en ny målsättning efter den senaste tidens goda resultat?

– Nä. Med den början som vi hade så funderade vi mest på att vi inte skulle åka ur. Det är roligare att titta uppåt och nu behöver vi inte titta neråt på ett tag. 

Precis som IFK Oskarshamn i senaste omgången har Tuna ett gäng spelare borta av olika anledningar och det gör att tränaren Michael Milton får stuva om i laget. Oskar Eriksson, Mattias Myrén och Simon Pettersson är skadade medan Filip Gustavsson och Gustavo Borges är avstängda.

– Så är förutsättningarna och det är som det är. Vi spelar med bästa laget så det är bara att gilla läget. Det är bara att lira på och alla som spelar tror på det.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt