Annons:

VIF får rikta in sig på bottenstrid: ”Inte där vi vill vara”

Vimmerby IF får gå på semester med en dålig känsla. I kväll kom fjärde raka förlusten. Foto: Ossian Mathiasson

VIF får rikta in sig på bottenstrid: ”Inte där vi vill vara”

Vimmerby IF har blivit rejält indraget i botten av division 3-fotbollen. Efter fjärde raka förlusten tar laget semester på negativ kvalplats.
– Det är klart att det är tungt och det är inte där vi vill vara, säger tränaren Jesper Lätt.

Annons:

Om det var uppåt för några omgångar sedan när Johan Carlsson kom in som tränare för Vimmerby IF så är det jobbigare nu efter fyra raka förluster med 2–11 i målskillnad. 

Nu är man nere på kvalplats i division 3, något som är mycket ovanligt för VIF.

– Vi kan inte påverka det som har varit och måste titta framåt. Det kan vara skönt med ett uppehåll så både spelare och ledare får släppa fotbollen ett tag och komma tillbaka med mer hunger och ny energi i höst. Ett uppehåll är alltid efterlängtat då man får några veckor fria från fotbollen, säger Jesper Lätt, assisterande tränare i VIF. 

Vad måste hända för att ni ska vända den negativa trenden?

– Vi behöver bli bättre i våra grunder och lite mer rejäla, både offensivt och defensivt. Vi skapar mycket halvchanser men vi är inte där till hundra procent när det händer, säger Lätt. 

Nu är ni på negativ kvalplats och får slåss för nytt kontrakt i höst, hur jobbar ni med det?

– Målet är egentligen detsamma, att vi ska vinna varje match som vi spelare. Det är det man vill och sen får vi kanske ändra på hur vi ska göra det genom att trycka på andra saker. 

"Gör för få mål på chanserna"

Direkt efter 0–4-förlusten mot Tord, serieledare i division 3, var det många nedsänkta huvuden som lämnade Arena Ceos och besvikelsen var givetvis påtaglig.

Efter en klart godkänd första halvlek och underläge 0–1 släppte laget in tre mål inom relativt kort tid i mitten av andra halvlek. 

– Vi gjorde det mesta bra i första halvlek och pratade om att vi skulle lite mer bakom deras backlinje. Vi började andra bra också, sedan fick de 0–2. Där visade de styrka i vårt straffområde och vann många dueller. Det kändes som att luften gick ur oss lite grann efter 0–2 och när de gjorde 0–3 var det avgjort. 

Hur är stämningen i laget efter alla förluster?

– I omklädningsrummet är det god stämning. Det är en bra grupp och spelarna krigar på bra och gnäller inget. I vissa matcher märker man frustration och det är naturligt att de vill något. Det är bara bra. 

Vill du förstärka truppen?

– Vi har inte diskuterat det något speciellt. 

Vad saknar ni på planen för att vinna matcher?

– Vi gör många gånger en bra första halvlek, där är felet att vi gör för få mål på chanserna som vi skapar. Vi måste bli mer distinkta och rejäla i avsluten. Vi måste våga ta ut oss och göra skitjobbet. Det är också upp till oss tränare att pusha på och se till att de orkar. 

Oskar Bergman, Jacob Johansson och Markus Ahl krigade hela matchen i VIF, enligt Lätt.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt