Annons:

Lätt om oväntade spelarcomebacken: ”Jag har börjat känna mer sug för det

Jesper Lätt ska göra comeback som spelare i Vimmerby IF nästa säsong. Foto: Ossian Mathiasson

Lätt om oväntade spelarcomebacken: ”Jag har börjat känna mer sug för det"

Jesper Lätt har varit assisterande tränare i Vimmerby IF i två säsonger. Nu är förhoppningen att han ska göra comeback 2021.
– Jag har inte spelat någonting på över tre år, säger han. 

Annons:

Jesper Lätt råkade ut för en allvarlig knäskada efter bara några matcher som ny spelare i IFK Tuna 2015. Efter en lång rehabiliteringsperiod kom han tillbaka och spelade matcher i Tuna-dressen både 2016 och 2017. 

"Vill vara med och bidra"

Han har varit assisterande tränare i Vimmerby IF de två senaste säsongerna. Nu har han bestämt sig för att lämna ledarrollen och dra på sig fotbollsskorna ännu en gång. Han ska göra comeback i Vimmerby IF 2021. 

– Bortsett från två matcher med VIF Akademi 2019 har jag inte spelat någonting på över tre år. Jag tränade lite mer med laget under slutet av den gångna säsongen, då började jag känna lite mer sug för det. Funkar kroppen så ska jag vara med och träna, sedan får vi ta det därifrån, säger Jesper Lätt. 

Är tanken att du ska spela seriematcher nästa säsong?

– Jag vill vara med och bidra, sedan får vi se om det bara blir på träningarna eller om jag kommer spela matcher också. Jag ställde frågan till Johan (Karlsson Törndahl) om det var okej att vara med och träna då jag var sugen. Jag fick grönt ljus. 

"Behöver vara med fullt ut"

Han kommer inte vara assisterande tränare nästa säsong utan det blir fokus på att spela igen. 

– Ska jag vara med och träna så vill jag bara göra det. Jag behöver vara med fullt ut. Som det är nu så är jag bara spelare. Jag vill vara med och hoppas att kroppen reagerar bra. 

Hur känns kroppen och formen?

– Lite grund finns ju, men man har inte konditionen på det sättet. Jag behöver också bygga upp lite fotbollsstyrka. Jag vet inte alls hur kroppen kommer reagera när vi börjar träna mer framöver. 

"Något kan jag bidra med"

Det märktes tydligt att han njöt av att vara tillbaka på fotbollsplanen som spelare: 

– Det är roligt att träna. När man är inne i det så vill man spela också. Någonting kan jag nog bidra med i alla fall. Först och främst ska vi se till att kroppen håller, sedan får vi ta det därifrån. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt