Annons:

Målvakten borta i en månad - ”fingret såg ut som en metkrok”

Gullringens målvakt John Nilsson blir borta i upp till en månad på grund av skada. Foto: Linus Johansson

Målvakten borta i en månad - ”fingret såg ut som en metkrok”

Seriepremiärer är ingenting för John Nilsson. För andra året i rad missar han Gullringens första seriematch. På tisdagskvällens träning drog målvakten ett finger ur led. – När jag drog av mig handsken såg fingret ut som en metkrok, säger John Nilsson.

Annons:

John Nilsson har sannerligen ingen flyt när det kommer till premiärveckor. Förra året drabbades han av en hjärnskakning och missade premiären. Och efter att han dragit ett finger ur led på gårdagskvällens träning blir det ingen premiär i år heller.

 Det känns fruktansvärt tråkigt. Den första seriematchen är ju verkligen något som man går och längtar efter. Jag får väl helt enkelt strunta i att träna samma vecka som premiären nästa år, säger John Nilsson med ett lätt skratt.

"Fingret vreds till"

Först befarades att fingret var brutet, men riktigt så illa var det inte.

 Det har tydligen hoppat ur led på två ställen. Nu kommer jag att ha en skena som binder ihop lillfingret och ringfingret på högerhanden i tre veckors tid. Eventuellt kan det gå något snabbare, säger John Nilsson.

Vad var det som hände?

 Vi hade målvaktsträning och det kom en boll längs med marken som jag skulle ta som jag har gjort en miljon gånger tidigare. Men på något sätt fick jag handen mot gräset och fingret vreds till. Jag drog av mig handsken och då såg fingret ut som en metkrok. Vi försökte dra tillbaka fingret, men när det inte hoppade tillbaka direkt vågade vi inte fortsätta.

"Tre till fyra veckor"

Istället fick John Nilsson åka till akuten på sjukhuset i Västervik.

 Jag fick en rejäl bedövning och sedan kunde de dra tillbaka fingret, berättar John Nilsson.

Risken är nu att det tar upp emot en månad innan John Nilsson kan spela fotboll igen.

 Efter att jag har blivit av med skenan behöver jag nog någon vecka för att hitta rätt tajming igen. Jag skulle tro att jag kan spela igen om tre till fyra veckor.

Nu får han istället se helgens premiär från sidan.

 För min del är det bara att stötta grabbarna och inte minst Tom (Polder, Nilssons målvaktskollega). Oavsett om jag hade kunnat spela är det ju inte säkert att jag hade fått stå heller. Tom är duktig, det är hård konkurrens mellan oss, säger John Nilsson. 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt