Annons:

JÄTTESKRÄLL AV HFK – TOG POÄNG I VÄSTERVIK

Hultsfreds Sebastian Strömbom var en av lagets bästa spelare i kväll. Foto: Arkivbild

JÄTTESKRÄLL AV HFK – TOG POÄNG I VÄSTERVIK

Det var nog inte många som trodde på Hultsfred i kvällens match mot suveräna serieledaren Västerviks FF. Men med fin moral, bra försvarsspel och lite tur lyckades Hultsfred få 1-1 på bortaplan.
– Vi gör en bra match efter våra förutsättningar, säger nye tränaren Jan Olsson.

Annons:

Hultsfred är hopplöst sist i division fyra, men kanske att tränarbytet i slutet av våren börjar ge effekt. Att laget tog en poäng borta mot Västerviks FF är förstås en sensation. Hela 31 poäng skiljer mellan lagen i tabellen.

– Vi behöver lite överraskningar och självförtroende, så får vi se hur långt det bär. Jag ska inte säga så mycket om i våras, men jag tycker att man jagat mycket boll hit och dit. Vi måste vara noga och ligga på rätt sida med det lag vi har och det tycker jag att vi gör i dag, säger Olsson. 

 Målvakten halkade

VFF öppnade i högt tempo och radade upp chanser. Effektiviteten saknades dock helt och Hultsfred red ut stormen och jämnade ut spelet något. I början av andra nickade Robin Lundahl 1-0 och då talade förstås ännu mer för hemmaseger, men efter att målvakten Björn Söderström halkat kunde Alexander Bragstad kvittera.

– Västervik hade rejäla chanser första 20, men vi kommer in i det mer och mer och släpper färre chanser. Vi gör det bra organisatoriskt. De har mycket inlägg, men vi gör det bra.

I Hultsfred får nyförvärvet Anton Ljungberg och slitvargen Sebastian Strömbom beröm. Hultsfred har tolv poäng upp till kvalplatsen. 

Trio får beröm

VFF-tränaren Ergest Fasko var inte alltför besviken.

– Det är surt att tappa poäng på hemmaplan. Vi kunde ha gjort några mål i början, men missade. Hultsfred kämpar för poäng och hade elva man på egen planhalva. Vi hade svårt att hitta vårt spel och saknade det sista. Vi gjorde ingen dålig match, säger han. 

I och med poängtappet har VFF nu bara två poäng till godo på Aneby i tabelltoppen. 

Bäst i laget var Magnus Eriksson, Carl Sjögren och Björn Söderström.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt