Annons:

  • Tuna gav VFF första förlusten:

    Tuna gav Västerviks FF säsongens första förlust på lördagen. Foton: Simon Henriksson

  • Tuna gav VFF första förlusten:

    VFF-kaptenen Johan Lundin blev blodig efter en händelse utanför straffområdet.

  • Tuna gav VFF första förlusten:

Tuna gav VFF första förlusten: "Fick matchen dit vi ville"

Västerviks FF kan förlora den här säsongen. IFK Tuna knäckte den svåra koden – och vann med 4-1.
– Rätt skönt om man säger så, säger Tunas Michael "Mulla" Milton.

Annons:

IFK Tuna fick en kalasstart och ledde med 2-0 redan efter en kvart. Anton Carlsson gav hemmalaget ledningen från straffpunkten och Oskar Eriksson fyllde på med en kanonträff. 

En chockstart för obesegrade Västerviks FF.

– Tuna har en och en halv chans i första halvlek och gör två mål. Vi har 10-15 chanser, men gör inte mål. Det är upp till oss, det är vårt fel, säger VFF:s spelande tränare Ergest Fasko.

I den andra halvleken sjönk Tuna ned betydligt i planen och VFF hade extremt mycket boll. Chanser saknades inte, men Tuna var som vanligt livsfarliga i sina kontringar.

– Vi går ned oss lite i andra halvlek, men det visste vi skulle hända. Vi räknade med att de skulle trycka på, men jag tycker vi får matchen dit vi vill. Vi får de här kontringslägen och jag tycker att vi kunde ha avgjort tidigare till och med, säger Michael Milton.

"Rätt skönt"

Västervik reducerade efter knappt 70 minuters spel genom Christoffer Gustavsson. VFF fortsatte att trycka på, men efter en kontring kunde Anton Carlsson göra 3-1 med cirka tio minuters speltid kvar.

– Det var rätt skönt vid 3-1 kan jag säga, då fick vi lite marginal. Västervik har en del lägen, men jag tycker att vi gör det bra. Vi blir trötta emellanåt men med facit i hand gör vi det jävligt bra. Vi behövde komma upp två, tre klasser jämfört med Aneby och det gjorde vi.

I slutminuterna kom även 4-1 efter en mönsterkontring. Fint Tunaspel avslutades med att Filip Ingemarsson sköt 4-1.

– Det var inget snack, spelmässigt och chansmässigt var det kanske lika över 90 minuter, men för oss var det skönt. Vi behövde det verkligen, säger Milton.

"25-30 chanser"

Hos Västerviks FF, som bara släppt in elva mål på hela säsongen inför matchen, var det förstås stor besvikelse efteråt. Förlusten innebar samtidigt att laget tappade serieledningen.

– Vi har 25-30 chanser att göra mål, men gjorde bara ett. Jag kan inte säga att det var orättvist, Tuna kämpade på, men hade inte vårt passningsspel eller chansspel, men de kontrade bra och gjorde mål. Vi sätter inte våra chanser, säger Ergest Fasko.

Varför är det så?

– Det spelar såklart roll att vi tappar Artur (Sejdini), sedan har vi haft lite svårt med skador och sådär. Spelmässigt var det jättebra, men vi måste sätta våra chanser. Just det saknades.

Nu tappade ni serieledningen. Vad tänker du kring det?

– Då är det bara för oss att kämpa mer, det är det som gör fotboll så roligt.

Kaptenen blodig

För Tuna betyder trepoängaren att det finns viss chans på topplaceringarna i tabellen.

– Det är ett getingbo, det är bara att kriga på för oss. Nu fick vi ett glapp nedåt i alla fall och det var skönt, säger Milton.

VFF-kaptenen Johan Lundin klev av blodig, men det ska inte vara någon fara.

– Det är ett jack i ögonbrynet, så det var inte så illa.

Samtliga hemmaspelare fick beröm för insatsen. I VFF stack Johan Lundin, Fredrik Lindhe och Oscar Eriksson ut.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt