Annons:

Spännande toppmatch på Tunhamra:

IFK Tuna och VFF möts i spännande toppmatch på Tunhamra. Foto: Ossian Mathiasson

Spännande toppmatch på Tunhamra: "Lite av sista chansen"

Västerviks FF leder serien klart. IFK Tuna jagar förstås främst andraplatsen. I morgon möts topplagen på Tunhamra.
– Det blir väldigt spännande, säger Tunas Mattias Gustavsson.

Annons:

VFF har gjort en förstklassig säsong hittills och inte förlorat någon av sina 15 matcher. Krysset senast mot jumbon Hultsfreds FK var förstås en missräkning, men Västervik har ett bastant grepp om seriesegern.

För IFK Tuna, trea i tabellen och tio poäng bakom VFF, krävs det nog seger för att inte bli helt utraderat från uppflyttningschanserna.

– Det blir spännande. Det är nog lite sista chansen, det blir ett stort glapp annars. Jag fick en god känsla efter träningen, jag fick ett lugn i kroppen. Men givetvis blir det en tuff match, men vi ska göra vad vi kan, säger Tunas tränare Mattias Gustavsson.

Han har stor respekt för VFF:s försvarsspel.

– Vi vet att de är starka i försvaret, de har bara släppt in elva mål, men vi har snabba och bra spelare framåt. Vi kan knäcka dem på det viset. Vi måste se till att lägga rätt i banan och inte bjuda dem på en massa, säger han.

"Jättebra lag på papperet"

Stefan Gustavsson har också respekt för motståndet.

– Det är ett bra lag som har mycket mer av ett eget anfallsspel än Hultsfred. Det kommer bli en helt annan matchbild. Tuna har ett jättebra lag på papperet och har gjort mycket mål. Vinner vi så drygar vi ut det lite, men så länge Aneby vinner sina matcher måste vi ånga på.

Vad blir nyckeln för er?

– Vi måste sätta vårt försvarsspel, pressa högt och vinna boll. Vi vet att vi är stabila bakåt, men vi måste hålla tempo i vårt anfallsspel också. Då kommer vi få bra lägen.

IFK Tuna saknar Filip Gustavsson, Victor Gustavsson och Mattias Myrén. Hos VFF spelar inte Artur Sejdini, som lämnat klubben.

– Vi får se vad som händer, om han kommer tillbaka. I övrigt har vi fullt manskap, säger Stefan Gustavsson, som hoppas få se en bättre insats än i kryssmatchen mot HFK.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt