Poängtörstande Lojal skrällvann mot DSK: ”Behövde den mer”

Kastroit Jashari blev hjälte när Lojal slog Djursdala med uddamålet 3–2. Foto. Ossian Mathiasson

SK Lojal tog en minst sagt viktig seger i bottenskiktet av division 5 i kväll. Hemma mot Djursdala SK blev det seger med 3–2.
– Vi behövde den segern mer än Djursdala, säger tränaren Viktor Gimolli.

Lojal, som slåss i botten av division 5 och är inställda på en tuff höstsäsong, kom till matchen mot mittenlaget Djursdala med ett desperat poängbehov. Båda lagen saknade flera spelare på grund av avstängningar och det blev en jämn tillställning på Ekensved.

I slutskedet av första halvlek gav Simon Lennartsson Djursdala ledningen med 1–0 och Lojal vände på steken med två snabba mål efter paus.

– Jetmir (Shehi) satte en snygg frispark och Ahmed (Tarabeih) fick på ett kanonskott. Det var två snabba mål. Vi bestämde oss för att köra framåt och bara gasa, säger Viktor Gimolli.

Jashari blev hjälte

Med 20 minuter kvar kvitterade Jihad Assaf till 2–2 och kort därpå skickade comebackande Kastriot Jashari in Lojals segermål.

– Det blir en helt annan rutin när han är med i laget, det märks på grabbarna. Alla höjer sig, säger Gimolli.

Vad betyder denna seger för er i botten?

– Vi var taggade och behövde ta en seger. Vi visste om det, körde järnet och hade ett stort bollinnehav. Varje match är som en Champions League-final, vi har satt oss själva i en svår situation och ska lösa det, säger Gimolli.

Djursdalas spelande tränare, Patrik Nilsson, var inte nöjd.

– De är bättre på alla positioner, inget snack. Det är bara ”Dea” (Andreas Brodin, målvakt) som ska ha beröm, vi kom inte in på dem i duellerna, säger Patrik Nilsson.

Klart bäst i Lojal var Gentrit Gelici, som gjorde sin bästa match för säsongen, och målvakten Mahmoud Salim Okab.