Annons:

Ödesmatch väntar VIF -

Greta Koponen är tillbaka efter avstängning när Mikael Rinaldos Vimmerby IF spelar ödesmatch i division ett på lördagen.

Ödesmatch väntar VIF - "Alla vet vad som gäller"

Vimmerby mot Lindö. Snacka om att det är viktiga poäng som står på spel i botten av fotbollsettan på lördagen.
– Vilja och inställning kommer avgöra, tror hemmatränaren Mikael Rinaldo.

Annons:

Benämningen ödesmatch kan ju kännas lätt utsliten. Men något annat går inte att säga om lördagens möte i damernas division ett mellan Vimmerby och Lindö – och det gäller båda lagen. Vimmerby ligger på tolfte och sista plats med fyra poäng upp till nionde plats, som innebär säkrat kontrakt. Lindö ligger tia, en poäng från säker mark.

– Alla vet vad som gäller, men det är samma sak för Lindö. Det har sett bra ut de senaste veckorna, och nu har vi slipat lite på försvarsspelet. Om allt stämmer ska vi ge dem en match, säger VIF-tränaren Mikael Rinaldo.

Dubbla förluster

Vimmerby och Lindö har mötts två gånger tidigare den här säsongen – en gång i serien och en gång på försäsongen. Visserligen har det blivit två Lindö-segrar, men båda matcherna har varit jämna.

– Spelmässigt är de ganska lika oss, och vid de tidigare matcherna har det mest varit tillfälligheter som har avgjort, säger Rinaldo.

– Även om man självklart hade velat ligga i andra änden av tabellen så är det kul med viktiga matcher varje gång. Jag tror att det kommer handla om ren vilja och inställning den här gången.

I Vimmerby återkommer Greta Koponen efter avstängning. Anna Karlsson är fortsatt skadad och lär, enligt Mikael Rinaldo, med största sannolikhet inte spela mer den här säsongen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt