Annons:

VIF allt närmare degradering: ”Många tomma blickar

Mikael Rinaldo och Vimmerby IF kommer allt närmare nedflyttning till division 2. Foto: Ossian Mathiasson

VIF allt närmare degradering: ”Många tomma blickar"

Vimmerby IF åkte på ett nytt tungt nederlag i damernas division 1. Därmed tyder allt mer på att Mikael Rinaldos lag åker ur serien i år.
– Det är klart att våra chanser krymper, säger tränaren Mikael Rinaldo.

Annons:

Vimmerby IF:s framtid i division 1 blir allt mer osäker. Efter dagens tunga 0–1-förlust mot Lindö FF, som nu ligger sex poäng före VIF i bottenstriden, kommer det krävas något utöver det vanliga för att förnya kontraktet. Vimmerby måste plocka in de sex poängen på Lindö och dessutom passera både Valinge-Derome och Sjömarken, som också ligger under nedflyttningsstrecket. 

– Det är klart att våra chanser krymper. Det blir lite tuffare med en gång. Vi har ändå sagt att det är nio poäng kvar att spela om och ska göra en så bra avslutning som möjligt. Sedan får vi se hur långt det räcker. Vi får ta med oss att vi inte gav upp, säger Mikael Rinaldo. 

Tungt baklängesmål före halvtid

Lindö öppnade dagens match på Arena Ceos i ett högt tempo och hade flera bra skott som gick precis utanför. Efter den tröga starten kom VIF in i duellerna och fick mer att säga till om. Då, med första halvleks sista spark, satte Lindö 1–0 efter en tilltrasslad situation där Vimmerby inte fick undan bollen. 

– Vi blev ordentligt pressade under första kvarten och de hade flera bra lägen. Sedan kom vi tillbaka litet grann men vi skapade en del halvchanser. Det kändes som att vi var på rätt väg och sedan kom deras skitmål precis före halvtid. Sista sparken också, det var tungt, säger Mikael Rinaldo. 

Vimmerby gjorde vissa förändringar i halvtid och etablerade ett större tryck mot gästernas mål ju längre andra halvlek led. Laget hade både nickar och skott som var nära att resultera i mål men något måljubel blev det aldrig. 

– Lindö var aggressivare än vad vi var. Jag gick igenom en hel del inför matchen och det var Lindö som gjorde det jag sa, att vara aggressiva och ligga tätt på motståndet. Vi försöker hela matchen, det ska spelarna ha en eloge för. Vi kämpar och ingen lägger sig ner och ger upp. 

"Ingen som ställer några krav"

Vimmerby har bara gjort 21 mål på 19 matcher i år och det har varit ett bekymmer för VIF under hela säsongen.

– Vi skapade några chanser och det var synd att vi inte fick in någon boll i nät. Vi saknar flytet.

Direkt efter slutsignalen samlade Mikael Rinaldo sitt lag i omklädningsrummet för att gå igenom matchen och den prekära situationen i botten. 

– Det märktes att det var många tomma blickar, de var besvikna. De får deppa i dag och sen får vi fokusera på nästa match. Vi har ändå vetat om att vi kan så jäkla mycket och är duktiga, det gäller bara att få ihop helheten. 

Hur tänker du inför slutomgångarna?

 – Det är ingen som ställer några krav på att vi ska vara kvar i serien. Vi ska avsluta säsongen på ett bra sätt och ha roligt. Det är alltid tråkigt att ligga i botten, det blir frustration och tar på självförtroendet. Alla vet vad vi kan egentligen.

Rosin imponerade

Återigen gjorde högerbacken Julia Rosin en lovande insats. 

– Julia Rosin var grym igen. Hon gör inte många misstag, hon är klanderfri. Hon har gjort enastående framsteg under säsongen och missar aldrig en träning. Vi har många unga, lovande spelare inför framtiden men just nu är det tufft. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt