Annons:

VIF STÄNGER AV SPELARE - MISSTÄNKS FÖR FLERA BROTT

Vimmerby IF stänger av en spelare i sitt herrlag. Spelaren är misstänkt för tre olika brott: våld och hot mot tjänsteman samt narkotikabrott.

Annons:

Det var sent i natt som en man greps utanför Kharma i Vimmerby. Vimmerby väljer nu att bekräfta att personen i fråga spelar i föreningens A-lag och meddelar på sin hemsida att personen är avstängd från all verksamhet fram tills att man fått fram mer information. Så här skriver Vimmerby IF:s styrelse på sin hemsida: 

"VIF bekräftar att det är en spelare från Vimmerby IF som  är misstänkt för brott, utredning pågår och det lär dröja 2-5 veckor innan den är klar.  Spelaren släpptes efter lunch idag efter att ha förhörts.

VIF-ledningen har i em och ikväll träffat spelaren som är oerhört besviken men även ångerfull att han hamnat i en sådan här situation, har förnekar helt narkotikabrott.

VIFs delar av styrelse, lagledning och spelarråd har träffats flera gånger denna dag för göra en handlingsplan för föreningen och för den enskilde spelaren.  Det kommer jobbas intensivt för att lösa allt kring detta prekära läge.

Det är förstås väldigt tråkigt att någon i vår förening anklagas för något sådant här allvarligt. Det är något som vi helt fördömer och tar avstånd ifrån. Att vara en förebild för alla traktens barn och ungdomar är A och O för oss och vi som förening har också som mål att vara en förebild på alla plan.

Nu vet vi i VIF inte riktigt vad som hänt trots att vi samtalat med många berörda men alla i och omkring klubben kan vara helt säkra på att vi tänker reda ut vad som hänt de närmaste dagarna. Det här kommer som en blixt från klar himmel och vi har inte haft några indikationer på att personen i fråga tidigare haft något strul ikring sig överhuvudtaget.

I väntan på mer ljus på ärendet och eventuellt åtal så kommer personen i fråga inte att delta i någon föreningsverksamhet överhuvudtaget och vi kommer vidta alla nödvändiga åtgärder som krävs på både kort o lång sikt. Det klubben dock tar ansvar för är att spelaren kommer få det stöd och råd i vardagen som en sån situation kräver.

Klubben ska nu verka för att minimera framtida risker för att dylika tråkigheter drabbar föreningen eller enskild spelare i klubben igen."

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt