Annons:

ORDFÖRANDEN:

Vimmerby IF:s ordförande Magnus "Budo" Ericsson vet inte hur länge spelaren kommer att vara avstängd. Foto: Linus Johansson

ORDFÖRANDEN: "DET VAR CHOCKARTAT"

Tidigt i morse fick Vimmerby IF:s ordförande Magnus ”Budo” Ericsson information om att en spelare i klubbens herrlag misstänks för tre olika brott. – Det var chockartat. Det är inget man räknar med, säger han.

Annons:

Det var i natt, runt tvåtiden, som en spelare i Vimmerby IF:s herrlag skulle omhändertas av vakter på nattklubben Kharma i Vimmerby. Spelaren gjorde motstånd och greps sedan av polis. Han är misstänkt för våld och hot mot tjänsteman samt narkotikabrott. Mannen fördes till Västervik i natt och där fick han sova ruset av sig innan han förhördes på förmiddagen.

Alldeles nyss gick Vimmerby IF ut på sin hemsida och meddelade att spelaren stängs av på obestämd tid.

– Under rådande omständigheter var det ett självklart beslut att stänga av honom. Även om vi pratat med killen känner vi att vi inte vet exakt vad som har hänt och kommer att utreda saken vidare, säger ordföranden Magnus ”Budo” Ericsson.

Krismöte hela dagen

Delar av styrelsen, herrutskottet, ledarstaben och spelarrådet har suttit i krismöte under dagen. Klubben vill inte gå in på vad som framkommit i sitt samtal med den berörda spelaren.

– Vi kommer lösa allting internt. Han förnekar helt narkotikabrott, men mer än så vill vi inte gå ut med. Vad som har hänt får åklagare och polis utreda.

”Får tiden utvisa”

Spelaren stängs av från både träning och matcher, men tillhör alltså klubben fortfarande. Ericsson kan inte svara på om kontraktet med spelaren innehåller en paragraf som gör det möjligt för VIF att avskeda spelaren.

– Det tror jag att vi har, men vi kommer lösa det internt. Jag vill inte kommentera mer om spelaren.

Kan du se honom dra på sig VIF-tröjan igen?

– Jag kan inte bedöma det. Det får tiden utvisa. Som läget är nu är han avstängd.

Hur länge kommer han att vara avstängd?

– Just nu vill jag inte kommentera det. Det får vår utredning visa. Vi har jobbat med det här stenhårt under tretton timmar i dag och det arbetet fortsätter. Vi måste få klarhet i alla frågor.

”Går inte bedöma”

Vimmerby IF är förmodligen den lokala förening som kommit längst när det gäller sitt värdegrundsarbete. Nattens händelse är förstås en stor smäll för hela föreningen.

– Det var med bestörtning som jag fick reda på det här. Det är inte bra för någon, inte för klubben, inte för spelaren och inte för vårt renommé. Vi har våra ideal som vi vill stå för och har starka värdegrunder.

Hur stor skada innebär det här för föreningen?

– Det går inte att bedöma.

Har du varit med om något liknande?

– Nej. Under mina 30 år har vi haft incidenter och stängt av spelare, men det har varit av andra skäl. Det har inte kommit så långt som till polis och åklagare.  

Hur kommer ni jobba vidare?

– Vi måste vara tydliga med våra värdegrunder och vad som gäller om man är spelare, ledare eller funktionär i Vimmerby IF. Uppenbarligen har vi inte varit tillräckligt tydliga.

Känner du att ni har något ansvar för det som hänt?

– Det får vår interna utredning visa. Det tror jag inte.

Dagens Vimmerby har varit i kontakt med VIF-tränaren Johan ”JC” Carlsson som inte vill kommentera händelsen. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt