Annons:

VIF: ”Vi har eliminerat narkotikaanklagelsen”

Vimmerby IF har hävt avstängningen mot den brottsmisstänkte spelaren. Foto: Linus Johansson

VIF: ”Vi har eliminerat narkotikaanklagelsen”

För en timme sedan meddelade Vimmerby IF att de häver avstängningen mot den spelare som utreds för tre olika brott. Huvudskälet är att klubben själva genomfört ett narkotikatest som inte visade prov på narkotika. – Vi känner att vi har eliminerat den anklagelsen, säger ordföranden Magnus ”Budo” Ericsson.

Annons:

Det gick inte ens 24 timmar mellan att Vimmerby IF stängde av den brottsmisstänkte spelaren och att klubben valde att häva avstängningen. I förmiddags genomförde spelaren ett narkotikatest som inte visade några spår av droger.

– Vi såg inte spår av någonting och det känns säkert för oss och gör att vi kan eliminera narkotikamisstanken. Vi kommer följa upp det igen och göra ett nytt test i slutet av den här veckan. Utifrån testet kommer han att vara i träning och tillgänglig för att blir uttagen i match. Sedan får polisutredningen ha sin gilla gång. Vi har jobbat brett och var tämligen överens om att häva avstängningen, säger Ericsson. 

Hur går ni vidare?

– Vi har kontakt med spelaren, ledare och spelargruppen. Alla vet vad som gäller och jag hoppas att det blir bra. Som förening har vi gjort vad vi kan och fått bra stöttning.

Hur ser spelaren på de övriga anklagelserna?

– Det vill jag inte kommentera.

Ångrar du att ni stängde av honom?

– Absolut inte. Det var rätt vid det tillfället eftersom det var så allvarliga anklagelser, men nu har vi själva har eliminerat anklagelsen om narkotikabrott.

Ser du den anklagelsen som mest allvarlig?

– Jag kommenterar inte det.  

Herrtränaren Johan ”JC” Carlsson har valt att inte kommentera händelsen. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt