Annons:

Risken inför kvällens kommunderby: övertända spelare

Ted Åström Åberg lär få en nyckelroll i IFK Tuna. Foto: Linus Johansson

Risken inför kvällens kommunderby: övertända spelare

I kväll möts Storebro IF och IFK Tuna i division fyra. Tre poäng står förstås på spel, men också en hel del prestige. – Matchen är uppsnackad. Det gäller att hålla rätt balans både innan och under matchen, säger Storebros tränare Per Bäckman.

Annons:

Nykomlingen Storebro har fått en flygande start på säsongen. Det har blivit två raka segrar mot Sommen och Tjust, lag som förväntas hamna på den nedre halvan av tabellen.

– Jobbet ska ändå göras och det är bra att ha gjort sju mål på de matcherna. Men vi är medvetna om att det kommer betydligt svårare matcher och vi får inte sväva i väg bara för att vi har vunnit ett par matcher, säger Per Bäckman.

Lätt från start

IFK Tuna startade med en imponerande 5-0-seger borta mot Stensjön. Insatsen mot Västervik för en vecka sedan (förlust med 2-1) var däremot långt ifrån imponerande.

– Det ska bara inte få skilja så mycket mellan två matcher. Insatsen mot Västervik kommer att få konsekvenser i startelvan till den här matchen, säger Tuna-tränaren Michael Milton utan att vilja precisera sig.

Klart är dock att Jesper Lätt den här gången går in från start i Tuna.

Heta känslor

Det var några år sedan lagen senast möttes i seriesammanhang, då i division sex. I kväll är det alltså dags igen, på Bruksvallen i Storebro.

– Det ska bli roligt. Det här är matcher där det alltid brukar bli heta känslor och så länge det håller sig på rätt sida är det bara kul, tycker Per Bäckman.

– Inställningen ska vi väl inte behöva fundera på den här gången. Det måste finnas motivation så det räcker, säger Michael Milton.

Mycket rutin

Risken med ett derby är förstås att vissa spelare kan vara övertända. Det gynnar knappast laget.

– Är man övertänd fungerar inte huvudet som det ska, då tar man massa konstiga beslut, säger Per Bäckman.

Varför vinner Storebro derbyt?

– Jag ser fördelar i att vi har en organisation som vi är rätt trygga i. Spelarna vet vad de ska göra. Sen har vi många rutinerade spelare och det betyder en hel del i sådana här matcher.

Måste sätta defensiven

Michael Milton är på det klara med vad som krävs för Tuna-seger.

– Storebro är stabila bakåt och vassa framåt. Vår defensiv måste sitta. Chanser kommer vi alltid att skapa, men det gäller att vi visar skärpa i avsluten.

Fakta

Storebros startelva i kvällens derby:

Målvakt: Fredrik Ströberg.

Backlinje: Erik Pettersson, Jonas Fors, Jan Gunnarsson, Joakim Söderholm.

Mittfält: Viktor Ström, Johan Carlsson, Mats Andersson, Johan Karlsson.

Anfall: Mohammed Ibrahim, Jimmi Wickström.

Bänk: Oscar Glader, Jimmi Thörn, Jesper Rosin och eventuellt en spelare till.

IFK Tunas trupp:

Mikael Karlsson, Simon Lennartsson, Anton Carlsson, Dennis Nilsson, Lars Gustavsson, Simon Pettersson, Oscar Gustavsson, Jesper Lätt, Henrik Milton, Mattias Myrén, Sebastian Lätt, Ted Åström Åberg, Filip Gustavsson, Gustaf Carlsson, Martin Carlsson och Magnus Pettersson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt