Annons:

BK Boston är klart för division 5 efter dagens seger mot VIF Akademi. Foto: Ossian Mathiasson

Initiativtagarens glädje efter avancemanget: "Folk sa att vi inte kommer vara kvar"

Säsongen 2016 fick Vimmerby en ny fotbollsförening. Nu, fyra säsonger senare, är BK Boston klart för division 5.
– Det är bara glädje och lättnad, säger initiativtagaren och mittfältaren Jens Lidesjö.

Annons:

Efter första säsongen i en reservlagsserie har BK Boston spelat tre raka säsonger i division 6. 

I dag skrev Boston ett nytt kapitel i klubbens fotbollsbok genom att säkra seriesegern via 4–1 mot Vimmerby IF Akademi och ta klivet upp i division 5. 

Boston vände 0–1 till 4–1 under andra halvlek och efter slutsignalen utbröt ett stort jubel på Arena Ceos bland spelarna. 

Gladast av de alla var nog ändå Jens Lidesjö. Det var han som startade upp laget tillsammans med Pelle Strömsten och några jämngamla spelare på gymnasietiden och har varit klubbens drivande kraft sedan uppstarten. 

– Den största glädjen som jag känner är för att det är vi som gör det. Vi har själva byggt upp det här laget från noll. Det är kanske inte jätteimponerade att ta sig till division 5 på några år men för mig känns det stort, säger Jens Lidesjö och fortsätter: 

– I början var det ett jäkla liv. Folk sa att vi inte kommer vara kvar om två år och nu är vi kvar och ska spela i division 5 nästa säsong. Det är så skönt.

"Kan inte bli bättre"

Inför säsongen var tränaren Robin Olsson tydlig med lagets målsättning om att de skulle spela i division 5 nästa år. 

Nu har de förverkligat drömmen och Lidesjö var strålande glad efter matchen.

– Det kan inte bli bättre. Det är bara glädje och lättnad. Vi har varit på jakt efter uppflyttningen sedan 2016. Vi fick inte vara med i division 6 2016 och det var första motången. Därefter har det varit motgång på motgång, så är känslan i alla fall, säger Lidesjö. 

Vad är det som tar er till seriesegern?

– Vi fick in många bra nyförvärv som har velat träna mycket. Robin (Olsson) är också en stor faktor till vårt avancemang, han har fått ihop gruppen på ett imponerande sätt. Pelle Strömsten har också sett till att vi har överlevt varje säsong.

"Slipper åka till Blackstad"

I dagens match mot VIF Akademi kom inte Boston igång förrän efter paus. Boston såg ut att vara tagna av stundens allvar under de första 45 minuterna och efter Arbnor Matajs tidiga kvittering släppte spärrarna för Boston. De tryckte tillbaka VIF Akademi och vann med 4–1. 

– Vi sa att vi inte ska gå ut och tänka på att vi kan vinna serien men det gör man indirekt. I halvtid sa vi till varandra att vi hade 45 minuter på oss att vända matchen och vinna serien. Arbnor gjorde ett matchavgörande inhopp och förändrade matchbilden. 

Vilken känsla har du just nu? 

– Det är så jäkla gött. Nu ska vi inte snacka skit om Blackstad/Odensvi men nu slipper vi åka till Blackstad en söndag och spela match. Det blir nya lag att möta i division 5 och vi kommer inte gå in med något favoritskap. Vi får göra det bästa vi kan i varje match. 

Blir du kvar i Boston?

– Om jag spelar fotboll nästa säsong så kommer det bli Boston, annars ingenting. 

Hur ska denna serieseger firas?

– Supportergruppen har styrt ihop en fest så det blir kul. Det är jobb i morgon men det är klart att vi ska fira en serieseger.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt