Annons:

Lidesjö kliver in som assisterande matchcoach:

Jens Lidesjö är tillbaka i VIBK och blir assisterande matchcoach i klubben. Foto: Arkivbild

Lidesjö kliver in som assisterande matchcoach: "Kändes självklart"

Tidigare VIBK-spelaren Jens Lidesjö har flyttat hem. Nu är han klar som ny assisterande matchcoach i klubben.
– När jag flyttade tillbaka kändes det självklart att bidra på något sätt, säger han.

Annons:

Vimmerby IBK har nu spikat sin ledarstab kring huvudtränaren Alexander Pettersson inför den kommande säsongen. Joakim Trawtschenko och Teo Persson fortsätter som materialare och lagledare. Dessutom kliver Jens Lidesjö in i en nyinrättad roll. Han kommer att vara ansvarig för fys och individuell träning.

Dessutom blir Lidesjö assisterande matchcoach.

– Jag hade redan i våras lite kontakt med "Öla" (Alexander Pettersson) och delar av den tillträdande sportgruppen om att komma tillbaka till föreningen. Där och då var det dock oklart om jag skulle flytta hem till Vimmerby igen så det lades lite på is. När jag sedan flyttade tillbaka kändes det självklart att återvända till VIBK och bidra på något sätt, säger Jens Lidesjö. 

Att jobba nära Alexander Pettersson ser han fram emot.

– Rollen som "Öla" sedan presenterade kändes klockren. Där kan förhoppningsvis mina kunskaper utnyttjas väl. Jag har nyligen tagit en kandidatexamen i idrottsvetenskap, där även en utbildning till personlig tränare ingick. Det kändes därför inspirerande att dels få komma tillbaka till föreningen i en ledarroll och dessutom nu försöka tillämpa teoretisk kunskap i praktiken, vilket ska bli roligt. 

"Kan bli en rolig säsong"

Den tidigare VIBK-backens främsta uppgift blir att ansvara för fysdelen och förberedelser för spelarna kring träningarna. 

– Men jag kommer även finnas till för spelarna om de vill ha råd eller stöttning gällande exempelvis extraträningen vid sidan av det gemensamma. Sedan kommer jag även vara med vid bänken på matcher som ett par extra ögon till "Öla". 

Vad har du för tankar inför säsongen?

– Känslan är att det kan bli en rolig säsong. Under de första veckorna nu har man redan märkt av att vi har skickliga spelare, många vinnarskallar och stämningen har varit kanon. Förhoppningsvis kan vi utmana i toppen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt