Annons:

VIF bekräftar: Han tar över division 4-laget

Johan Karlsson-Törndahl tar över Vimmerby IF. Foto: Ossian Mathiasson

VIF bekräftar: Han tar över division 4-laget

Vimmerby IF har nu bekräftat att Johan Karlsson-Törndahl tränar Vimmerby IF:s herrlag kommande säsong. VIF och Johan har tecknat ett långsiktigt avtal.

Annons:

I ett pressmeddelande skriver Vimmerby IF att "Föreningens ambition är att utveckla och fostra spelare hela vägen från barnsben upp till våra seniorlag och då är ledarskapet hos våra ledare föreningen viktigaste resurs". 

Johan Karlsson-Törndahl har tecknat ett långsiktigt avtal med VIF och kommer att inleda sitt arbete direkt efter säsongens slut. 

"Då satsningen inför 2020 inleds med siktet 100 procent inställt på framtiden", skriver VIF.

Klubben skriver vidare att målet är att sejouren i division 4 ska bli så kort som möjligt. 

"Vimmerby IF och fotbollsregionen behöver ha sin största förening i förbundsserien. Vi har en trupp med många unga, utvecklingsbara och ambitiösa spelare där många redan har erfarenhet av spel i div.2 och 3 och majoriteten står under avtal och är motiverade att kämpa tillsammans för att visa att årets säsong inte speglar kvalitéerna som finns i truppen", fortsätter VIF. 

Lokala nyförvärv

Vimmerby IF skriver samtidigt att man kommer se över vilka av de lokala spelarna runt om i mindre föreningar som har den potential och träningsvilja som krävs för att förstärka truppen ytterligare inför 2020.

"Det finns inga genvägar och att vinna en serie är aldrig lätt. Johan väljer Vimmerby IF för att här finns en stabil organisation med de bästa förutsättningarna att utveckla ett lag på både kort och lång sikt. Vimmerby IF väljer Johan Karlsson-Törndahl för att han är en ambitiös tränare med social kompetens och erfarenhet av både spel och ledarskap i högre divisioner och dessutom i Vimmerby IF. Han vill utveckla våra spelare individuellt och som lag efter en tydlig spelidé genom hård träning och kommer att passa väl in i gruppen av både övriga ledare och spelare", skriver Vimmerby IF.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt