Annons:

Nyckelspelaren kan missa Vimmerbys prestigematch

Alicia Strand riskerar att missa Vimmerbys derbymatch mot Oskarshamn. Foto: Linus Johansson

Nyckelspelaren kan missa Vimmerbys prestigematch

Vimmerby IF kan drabbas av ett tungt avbräck strax innan dagens prestigematch borta mot FC Oscarshamn. Nyckelspelaren Alicia Strand är nämligen högst osäker på spel. – Hon kommer att testa på matchvärmningen, säger tränaren Daniel Ohlsson.

Annons:

Det var i samband med tisdagens träning som Alicia Strand stukade foten.

– Det var det sista som hände på träningen. Jag hoppas verkligen att hon ska kunna spela, men vi får se hur det blir, säger Daniel Ohlsson.

Statiskt anfallsspel

Vimmerby kommer från en snöplig 2-1-förlust hemma mot Glömminge i premiären. FC Oscarshamn inledde med en 6-2-seger borta mot Västerviks FF.

VIF-tränaren Daniel Ohlsson var inte med i premiärmatchen, men har sett större delen av matchen på video i efterhand.

– Vi spelade ett på tok för rakt spel och blev väldigt statiska i vårt anfallsspel. Därför blev vi väldigt lättlästa. Förhoppningsvis var det premiärnerver som spelade oss ett spratt, säger Daniel Ohlsson.

Revanschsuget VIF

Ohlsson är medveten om att matcherna mot Oscarshamn är fyllda av prestige.

– Jag märker på tjejerna att de här matcherna betyder mycket och de är väldigt revanschsugna. Jag tror att det kommer bli mycket känslor i den här matchen. Det kan bli en intressant match. Jag hoppas att vi ska få igång vårt spel så att vi kan utnyttja våra styrkor på ett annat sätt än i premiären.

Hur viktigt är det att vinna?

– Det handlar ju om tre poäng i alla matcher, vi vill alltid vinna. Men om vi nu skulle förlora så kommer jag inte att känna någon press eller stress för det.

Vad förväntar du dig av ditt lag?

– Jag vill se att vi vågar äga mer boll, att vi värderar vårt spel i alla situationer. Jag vill också se att vi är mer lösningsfokuserade under spelets gång, säger Daniel Ohlsson.

Samma trupp som i premiären, plus Hilda Ingvarsson, är uttagen till derbymatchen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt