Annons:

Damlaget läggs ner – efter ett år: ”Hösten är svaret”

Södra Vi IF:s damlag läggs ner efter bara ett år i seriespel. Foto: Ossian Mathiasson

Damlaget läggs ner – efter ett år: ”Hösten är svaret”

Idel förluster och 0–187 i målskillnad.
Södra Vi IF:s damlag hade inget roligt debutår och nu läggs laget ner. Tränaren Albin Karlsson berättar om de bakomliggande faktorerna.
– Hösten är svaret på det, säger han till DV.

Annons:

Efter bara ett år med ett nystartat damlag tvingas Södra Vi IF lägga ner det.

Resultatmässigt blev det ett jobbigt år för Södra Vi med 0–187 i målskillnad på 16 matcher, även om resultaten inte varit det mest centrala under säsongen.

Inför sista seriematchen fick alla kvarvarande spelare resonera kring framtiden i individuella samtal med Albin Karlsson och det var material som han tog med sig till ett möte med SVIF:s styrelse där det slutgiltiga beslutet fattades: damlaget läggs ner. 

– Många spelare resonerade som vi ledare gjorde. Vi ville göra en säsong till om vi fick bättre förutsättningar med mer folk. Vi känner inte att vi kan lösa det i så pass stor utsträckning som man önskar sig. Till sista matchen fick vi dessutom licensera två nybörjare för att genomföra matchen. Vi har haft en oerhörd spelarbrist i höst och anmäler inget lag till nästa säsong, säger Albin Karlsson.

Fick knappt ihop niomannalag

Det är framför allt huvudsaken som har varit jobbigast för Södra Vi då flera spelare lämnade laget av olika anledningar vid sommaruppehållet. 

– Året inleddes med en trupp på ett gäng tjejer som i huvudsak var nybörjare eller föredettingar. Vi kom en bit i utvecklingen fram till sommaruppehållet, då tappade vi spelare av flera olika anledningar. Samtidigt som vi tappade en hel del så fick vi in en hel del nytt. Vi tappade spelare med bra utvecklingskurva och som tränade mycket. Av de vi fick in så var mer eller mindre alla nybörjare, vi fick börja om och tog ett par steg tillbaka, säger Karlsson. 

Det blev med andra ord inte den höstsäsong som Karlsson hade förväntat sig eller hoppats på.

– Jag hade hoppats på att hösten skulle bli ett steg framåt, framför allt resultatmässigt. Vi hade enorm otur med skador och andra förhinder under hela hösten som gjorde att vi knappt fick ihop ett niomannalag. Som tränare vill man fokusera på utveckling och prestation men jag fick snarare fokusera på att få ihop folk och se till att alla var hela. Det har inte varit rättvist mot oss ledare eller spelarna. 

Hyllar spelarna

Beslutet togs för två veckor sedan och Karlsson ska göra vad han kan för att spelare som vill fortsätta kan ansluta till andra föreningar. 

– Året har varit givande. Spelarna har gått igenom en tuff säsong med motgångar och skador men ändå kommit, tränat och gett allt. Det har varit inspirerande och det är en erfarenhet som jag tar med och håller varmt om hjärtat.

Blir det ett nytt tränaruppdrag för dig?

– Jag har haft ett par vilande erbjudanden under hösten. SVIF dam gällde om det skulle bli en säsong till men nu står jag i en situation där jag ska ta ett beslut inför nästa säsong. Det kommer bli officiellt senare. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt