Annons:

Talangen lämnar SVIF – klar för division 4-laget:

Talangen Fredric Carlsson är klar för VIF. Foto: Jakob Karlsson

Talangen lämnar SVIF – klar för division 4-laget: "Avgjorde mitt val"

Han har varit ett jagat byte. Nu har talangen Fredric Carlsson, 18, bestämt klubbadress för 2020. Han kommer att representera Vimmerby IF kommande säsong.
– Jag vill testa på spel högre upp helt enkelt, säger han.

Annons:

Fredric Carlsson, ursprungligen från Frödinge, har varit en av Södra Vi IF:s bästa spelare de senaste säsongerna. Efter en stark säsong i division 5 väljer mittfältaren nu att skriva på för en klubb högre upp i seriesystemet.

Det var flera klubbar som intresserade sig för honom, men hans val föll på Vimmerby IF.

– Främst är det för min egen utveckling. Jag vill testa på spel lite högre upp helt enkelt, säger Fredric Carlsson, som gjort tre säsonger med SVIF:s herrlag. 

Var det ett svårt val?

– Ja, det var det. Det har varit lite att välja på, men det är inte bara fotbollen som lockar med Vimmerby IF. Det är också folket runt om laget. Jag har en bra relation med David (Lindgren) sedan tidigare och det är det som har avgjort mitt val. 

Känns i hjärtat

Att lämna Södra Vi IF känns dock i hjärtat, säger han.

– Det är tufft att lämna. Sammanhållningen där har varit grymt bra och det känns jobbigt att lämna när man tänker så. Men jag tror att det kommer gå minst lika bra för dem utan mig också.

Vad tror du om chanserna att ta plats i Vimmerby?

– Det är tuff konkurrens och det är inte bara att gå dit och tro att man är bäst. Jag kommer få kriga för det. Men jag ska försöka i alla fall och verkligen ge det en chans. Jag måste göra mitt till att börja med.

"Kan ta sin tid"

SVIF fick efter en lyckad säsong chansen att kvalspela till division 4.

– Det man märkte var väl främst skillnaden i fysik och tempo. Det är nog främst styrkan jag måste förbättra, jag är inte så stor, men det kommer man nog in i. Det kanske tar sin tid, men det kan nog komma. 

Han kommer skriva på för en säsong.

– Vi börjar så, för jag vet inte helt hur det blir efter gymnasiet, säger Carlsson, som tar studenten till sommaren.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt