Annons:

Lokala klubbarnas mardröm – motståndare värvar kapten från ettan

IFK Oskarshamn värvar division 1-laget Oskarshamns AIK:s lagkapten Eric Persson till kommande säsong i division 5. Foto: Simon Henriksson/Arkiv

Lokala klubbarnas mardröm – motståndare värvar kapten från ettan

IFK Oskarshamn trillade ner i division 5 efter ett misslyckat kvalspel. Nu är målsättningen att gå upp direkt – med värvningen av Oskarshamns AIK:s kapten Eric Persson. Det skriver Barometern på sin sajt.

Annons:

IFK Oskarshamn räckte inte till i kvalspelet för att hålla sig kvar i division 4 och får börja om i division 5. 

De kommer göra det med en riktig spetsvärvning på planen. Den defensive innermittfältaren Eric Persson, 28, har varit en nyckelspelare i division 1-laget Oskarshamns AIK i tio säsonger och bar under den gångna säsongen kaptensbindeln vid flera tillfällen. 

"Tror det blir en energikick"

Att en sådan stor kulturbärare och erfaren fotbollsspelare spelar i division 5 nästa år är IFK Oskarshamn mycket nöjda med och lär sätta skräck bland de lokala division 5-klubbarna. 

”Det är roligt att en spelare som kommer från föreningen väljer att återvända och hjälpa föreningen. Det känns stort. Jag tror det blir en energikick för hela föreningen”, säger Pierre Tornedal, ordförande i IFK Oskarshamn, till Barometern. 

Persson kommer också ha ett delat tränaransvar med Stefan Berkeby, som tar över efter Peter Hällblad. Målsättningen inför 2020 är glasklar. 

”Målsättningen är att komma tillbaka till division 4 redan nästa år. Nu har vi en bra ungdomsverksamhet och snart kan vi i stort vara självförsörjande på spelare. Inom tre-fyra år kanske vi kan ta ytterligare ett steg upp i serierna”, säger Tornedal till Barometern. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt