VIF testade spelare på olika positioner – vann klart

Vimmerby IF:s damer vann klart, 3–0, mot Växjö BK. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby IF laborerade friskt med både spelare och spelsystem i första träningsmatchen mot Växjö BK. Segern skrevs till 3–0.
– Vi snurrade runt så vi kan gardera upp de olika positionerna, säger VIF-tränaren Mikael Rinaldo.

Att alla spelare skulle få speltid och spela ungefär lika mycket var en av Vimmerbys ingångar i säsongens första träningsmatch. VIF-tränarna Mikael Rinaldo och Stefan Bragsjö laborerade med olika formationer och spelare på olika positioner som gav rätt många svar.

– Vi testade runt med spelare på olika positioner. Vi kom till matchen med en stor trupp och alla spelare bytte och fick speltid. Vi går in i säsongen med ett blankt kort och vill se vad alla spelare passar bäst, säger tränaren Mikael Rinaldo.

Koponen och Söderlund på topp

Vimmerby gjorde processen kort med Växjö BK och vann med 3–0. Nathalie Milton gjorde 1–0 i första halvlek och Alice Fröjd petade in 2–0 strax före paus. Greta Koponen, som spelade framåt med backkollegan Malin Söderlund i slutet av matchen, gjorde 3–0.

– Vi har pratat ganska mycket om att vi ska gå på ordentligt och sätta press, det lyckades vi med. Jag tror att Elin (Ryd, målvakt) rörde bollen sex gånger i första halvlek. Växjö hade några fler skott på mål i andra halvlek men segern var aldrig i fara. Vi hade gott om chanser över 90 minuter, säger Mikael Rinaldo.

Nu är Vimmerbys första träningsmatch avklarad och Rinaldo fick flera bra svar.

– Vi spelade bra som lag. Våra två nyförvärv Julia Wirsén och Emma Wessman var inte med i dag men det var kul att långtidsskadade Emilia Nilsson kunde spela.