Annons:

Södra VI IF pausar planeringen inför en lokal turnering. Foto: Arkivbild

Planering av lokal träningsserie pausas: "Finns ambitioner att genomföra den"

Södra Vi IF pausar sina planer på en lokal träningsserie i fotboll på grund av de nya, hårdare riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten. Samtidigt meddelar SVIF att ambitionen fortfarande är att genomföra den.

Annons:

Södra Vi IF:s idé föddes i samband med att den ordinarie fotbollssäsongen sköts fram till följd av coronpandemin covid-19. Då föreslog SVIF en träningsturnering mellan de åtta kommunlagen i Vimmerby.

Efter Folkhälsomyndighetens nya, och hårdare, rekommendationer på onsdagens pausas planeringen.

"Med hänvisning till Folkhälsomyndighetens nya riktlinjer om att alla tävlingar, träningsmatcher och cuper ska ställas in eller skjutas upp så har Södra Vi IF beslutat att pausa planeringen av den eventuella träningsserien med de åtta lokala fotbollslagen i Vimmerby kommun tills vidare. Vi har varit tydliga med att träningsserien, som hade tilltänkt seriestart i slutet av april,kommer anpassas efter de restriktioner som gäller och nu gör vi ett avbrott i planeringen", skriver SVIF i ett pressmeddelande. 

Hoppas fortsatt på spel

Men fortfarande ska det finnas en ambition från klubben att genomföra träningsturneringen. 

"Det är helt klart att det finns ambitioner om att genomföra den aktuella träningsserien så länge restriktionerna tillåter det längre fram. Just nu är det oklart om, hur och när det finns möjligheter till ett sådant genomförande så vi har beslutat oss för en paus i planeringen och följa rådande råd och riktlinjer från regeringen, Folkhälsomyndigheten och Svenska Fotbollförbundet", skriver klubben.

Södra Vi:s tittar nu på en komprimerad serie med två olika grupper, där Vimmerby IF, Gullringens GoIF, IFK Tuna och Södra Vi ingår i den ena gruppen samt en andra grupp med Djursdala SK, BK Boston, Storebro IF och Frödinge/Brantestad SK. 

"Vi hoppas att dessa vidtagna åtgärder ska ge verkan så att vi kan se fram emot härlig fotboll framöver. Vi går igenom det här tillsammans så att vi kan bjuda vår härliga publik på bra fotboll men det krävs att vi alla följer de riktlinjer som råder i samhället och är starka tillsammans i denna svåra stund", skriver klubben.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt