Annons:

”Thure” avstängd - då väljer VIF en annorlunda lösning

Jimmy Svensson får en tvådelad roll i Vimmerbys hemmamatch mot Huddinge. Foto: Linus Johansson

”Thure” avstängd - då väljer VIF en annorlunda lösning

Efter sex raka seriematcher utan seger är Vimmerby IF ute efter ett trendbrott hemma mot Huddinge. Det är ett VIF som kommer till spel utan ett enda renodlat forwardsalternativ. – Jag har en bra känsla och litar på grabbarna, säger tränaren Johan Carlsson.

Annons:

Att Vimmerby är tunt på forwardssidan kommer inte som någon överraskning. Bakom Rickard Thuresson och Haris Dreco finns inte en enda renodlad anfallare i truppen. När VIF möter Huddinge hemma i eftermiddag saknas båda två. Thuresson är avstängd och Dreco är skadad.

Delar på rollerna

Då väljer tränaren Johan Carlsson ett minst sagt annorlunda alternativ för att fylla de offensivaste platserna. Jimmy Svensson och Karlo Goranci kommer att dela på rollerna som släpande forward och forward.

– Vi får se hur det kommer att funka. Jag vill ha den ena av dem rättvänd mellan deras mittfält och backlinje och sen måste den andra trycka upp. Jag hoppas att de tar de direktiven de har fått och kommer att få innan matchen, säger Johan Carlsson.

Vore det inte enklare att använda en av dem som anfallare och en av dem i en släpande roll hela matchen?

– Både Jimmy och Karlo är bollkära spelare och vill kunna komma ner lite i banan. Båda är ju forwards, men den ena ska komma ner lite. Vem det är kommer att variera. Sen kommer det säkert finnas tillfällen där båda kommer för långt ner i banan. 

Jämn tabell

I tabellen har Vimmerby tappat mark efter en fin start. Arameisk-Syrianska och Linköping City har dragit i väg litegrann i toppen av tabellen, men där bakom är det mycket jämnt. VIF är just nu åtta och har fyra poäng upp till tredjeplatsen - och fyra poäng till en nedflyttningsplats. Dagens motståndare, Huddinge, har tre poäng mer än Vimmerby.

Hur mycket tittar ni på tabellen?

– Jag tycker inte att man ska titta så mycket på den och vi pratar ingenting om tabellen.

”Litar på grabbarna”

Johan Carlsson tror, förstås, på ett trendbrott och VIF-seger i dag.

– Jag säger som jag säger nästan varje helg; min tillit till truppen är 100-procentig. Jag har alltid en bra känsla och litar på grabbarna.

Vad talar för er?

– Just tilliten till varandra och att vi tror på det vi gör. Det var också positivt att vi gjorde tre mål senast. Visst, vi släppte in tre också, men de kom efter individuella misstag. Kan vi minimera de individuella misstagen ser det bra ut, tycker Johan Carlsson.

Nyförvärv i truppen

Huddinge är ett lag som Johan Carlsson inte har lagt någon större tid på att scouta.

– Egentligen är det väl det laget jag har sämst koll på i serien. Men på något sätt känns det skönt. Jag har haft ganska bra koll på de andra lagen vi mött och då blir det lätt att man funderar mycket. Nu har jag bara fokus på det vi ska göra.

Rickard Thuresson är som sagt avstängd och detsamma gäller Jaafar Mohammed. På skadelistan finns Ola Lindblom och Haris Dreco.

På pluskontot kan Vimmerby räkna in tidigare avstängde Johan Lundin samt nyförvärvet från Åtvidabergs FF; Karl-Victor Söderqvist. Den sistnämnda börjar på bänken.

– Han har kört för fullt den här veckan och ser sugen och inspirerad ut.

Hur skulle du beskriva honom som spelare?

– Han är kvick, full av energi och orädd, säger Johan Carlsson.

Fakta

Så här spelar Vimmerby mot Huddinge i eftermiddag:

Målvakt: Nic Rydholm.

Backlinje: Oskar Eriksson, Johan Lundin, Alexander Jonsson, Jonathan Fält-Öhr.

Mittfält: Markus Ahl, Oskar Stejdahl, Allan Zizinga, Magnus Eriksson.

Anfall: Jimmy Svensson, Karlo Goranci.

Bänk: Gustav Johansson (mv), Simon Larsson, Gustavo Borges, Ludvig Lundqvist och Karl-Victor Söderqvist.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt