Annons:

Nyckelspelaren lämnar VIF för studier igen:

Oskar Bergman lämnar Vimmerby IF eftersom han flyttar till Uppsala för studier i slutet av augusti. Foto: Ossian Mathiasson

Nyckelspelaren lämnar VIF för studier igen: "Imponerat mycket på mig"

Det blev en kortvarig sejour hemma i Vimmerby IF. Oskar Bergman flyttar till Uppsala för studier i slutet av augusti. 
– Han har imponerat mycket på mig, säger tränaren Johan Karlsson Törndahl. 

Annons:

Förra hösten flyttade Oskar Bergman till Lund för studier men i februari återvände han hem till Vimmerby och har spelat med moderklubben Vimmerby IF sedan dess. 

Om ett par veckor flyttar han igen – och denna gång till Uppsala för studier i fem år. 

– Han kommer vara tillgänglig och spela med oss fram till slutet av augusti. Han kommer vara med tills den dagen han flyttar. 24 augusti är uppropsdatum så jag kan tänka mig att han flyttar upp några dagar tidigare. Vi har flera matcher i augusti. Jag kan tänka mig att Myresjö/Vetlanda borta den 19 augusti blir hans sista match, säger Johan Karlsson Törndahl. 

Flera spelare försvinner

Oskar Bergman har sedan återkomsten figurerat som mittback tillsammans med jämnårige Jakob Johansson och deras välfungerande samspel på planen har för spelarna varit tryggt att luta sig emot. 

– Oskar kom tillbaka sent den här säsongen och har imponerat mycket på mig. Jag hade aldrig sett honom tidigare så det är ett tapp. Jag har inte behövt prata så mycket med Oskar och Jakob. De känner varandra och vet exakt hur de ska spela sitt mittbacksspel så det har bara fått flyta på. Oskar tränar varenda gång och vår backlinje har varit väldigt stabil, säger Karlsson Törndahl.

Hur ska han ersättas under höstsäsongen?

– Det finns fler spelare som får gå in och ta den här rollen. Vi har till exempel Elias (Hallingfors) som börjar växa in i det mer och mer, jag ser honom som ett potentiellt mittbacksalternativ. 

Är det några andra spelare som försvinner?

– Oliver Johansson flyttar för studier, Viktor Svensson ska göra militärtjänstgöring och unga målvakten Edvin Johansson har kommit in på Jönköping Södras fotbollsgymnasium.

Har ni några spelare på väg in i truppen?

– Nej, inte vad jag har hört. Det är lite känsligt att börja rota i andra klubbar när man är nere i division 4. 

"Spelet har satt sig på många fronter"

Vimmerby har efter sommaruppehållet medverkat i Kisapokalen och fått stryk av division 3-laget Högsby IK i en träningsmatch. Karlsson Törndahl har en god känsla inför hösten. 

– Jag tycker fortfarande att vi har en väldigt god form. Nu fick vi stryk av Högsby (1–3) men vi har slagit dem en gång tidigare, vet vad vi kan och vilken nivå vi ska vara på. Det märks på träningarna att vi får upp ett bra tempo, jag är säker på att vi kommer bibehålla formen som vi hade före uppehållet.  

Nästa tisdag väntar Tranås FF på hemmaplan i höstomstarten och två dagar senare, på torsdag, blir det cupmatch mot Ruda IF på bortaplan. 

– Själva spelet har satt sig på många fronter. Nu handlar det om att komma tillbaka och komma upp i tempo igen. Vi har inte ändrat något speciellt, vi tränar samma dos och spelarna är vana vid det. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt