Annons:

Milton ställs mot moderklubben – Tuna utan nyckelspelare

Michael Milton ser fram emot derbyt mot sin moderklubb. Foto: Arkivbild

Milton ställs mot moderklubben – Tuna utan nyckelspelare

Michael ”Mulla” Milton fick sin fotbollsfostran i Gullringens GoIF och tillhörde det enormt framgångsrika laget under 80-talet. I dag ställs han mot moderklubben ännu en gång.
– Det är alltid roligt med derby, det är både superglädje och lite ångest, säger han.

Annons:

Gullringen och Tuna är de klubbar som Michael Milton mestadels vigt sitt fotbollsliv åt. Gullringen fram till 1987 och därefter mestadels Tuna i olika omgångar.

– Jag tycker bakgrunden har falnat ur lite grann, men det finns någonstans i botten. Det är de klubbar som jag representerat mest så det finns känslor åt båda håll. När jag kom upp var det en generation som var sjukt bra och det var fantastiskt roligt.

Tror du Gullringen kan komma tillbaka till den nivån?

– Ja det tror jag, någon måste ju göra det i den här regionen. Det är nästan pinsamt med bara division fyra-lag. För fotbollens skull bör vi ha något lag i tvåan, något i trean och något fyran. Nu konkurrerar vi om samma spelare hela tiden.

 "Behöver inte peppa"

Lagen har mötts flera gånger under de senaste åren och rivaliteten växt i takt med varje möte.

– Det är rätt heta känslor, det brukar det vara. Jämfört med Vimmerby så har vi inte spelat mot varandra så mycket, nu har vi mött Gullringen några gånger. Alla vill vara bäst i kommunen. Jag gillar de här matcherna, men det gäller att inte få grabbarna övertända. Man behöver inte peppa grabbarna extra utan det handlar om att få dem till rätt nivå. Det ska bli roligt med derby, men sen är det extra tråkigt att det inte är någon publik i just derbymatcherna. Det hade säkert varit 700-800 på den här matchen ett vanligt år.

 "Hittat vår modell"

Tuna dras med två tunga avbräck. Både Oskar Eriksson och Victor Gustavsson är skadad.

– Jag tycker att vi har ett bra lag ändå och kommer med 14-15 man. Oskars frånvaro påverkar en del i våra uppspel, i ”VG” tappar vi mycket med hans kreativa vänsterfot, men det är bara att gilla läget och bästa laget spelar.

Tuna tog en viktig seger mot Aneby senast.

– Vi spelade bra mot Tenhult också och har hittat vår modell, nyckeln är att vi hittar försvarsspelet. Vi får inte fuska mot Gullringen, då straffar det sig. Det gäller att få alla att köra enligt vår gameplan.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt