Annons:

Rutinerad spelare sugen på comeback – i VIF: ”Kanske lättare sagt än gjort

Den rutinerade Gullringsspelaren Christian Simonsson vill spela för Vimmerby IF under hösten. Foto: Ossian Mathiasson

Rutinerad spelare sugen på comeback – i VIF: ”Kanske lättare sagt än gjort"

Christian Simonsson är sugen på att spela fotboll i höst – i Vimmerby IF. Just nu tillhör han Gullringens GoIF men om övergången godkänns eller inte är oklart. 
– Vissa ser det som en känslig övergång men jag är ingen superhjälte som kommer in och ska vara något kanonnyförvärv som ska kunna träna tre-fyra pass i veckan, säger han till DV. 

Annons:

40-årige Christian Simonsson har ett långt förflutet i den lokala fotbollen, framför allt i Vimmerby IF och Gullringens GoIF. 

Under de senaste säsongerna har den hårt arbetande mittfältaren tillhört Gullringen men han avslutade karriären efter fjolårssäsongen. 

Nu vill han snöra på sig fotbollsskorna igen efter att Vimmerby IF hört sig för och lämnat ett förslag på hur han kan komma till användning i deras lag, något som Vimmerby Tidning var först med att rapportera om. 

– Jag själv har inte kontaktat Vimmerby IF. De har kontaktat mig och vi har kommit överens om ett upplägg med träningstider som passar mig och familjen, säger Christian Simonsson och fortsätter: 

– Vimmerby ser mig som en resursspelare i första hand. Kan jag träna ett eller två pass så är det bra, enligt dem. De vill ha över mig till Vimmerby så jag kan vara med och hjälpa till vid behov. Jag har egentligen lagt av men jag känner att jag kan ställa upp för föreningen under sju veckor, sedan lägger jag av igen. Jag ser mig som en resursspelare, hjälper till och tränar när jag kan. Sedan får vi se om det blir något spel.

"Kanske lättare sagt än gjort"

Han har bestämt sig för att gå över till Vimmerby men det återstår att se om hans nuvarande förening, Gullringen, släpper honom eller inte. 

–  Visst, jag går till en seriekonkurrent och en rival men jag kommer inte gå in och göra någon jättestor skillnad. Jag kan följa med och vara med på någon match. ”Buken” (Johan Karlsson Törndahl) och David (Lindgren) vill skriva över mig, men det är kanske lättare sagt än gjort. Löser det sig så kommer jag kanske vara med och träna och spela när det passar. Sticker det för mycket i ögonen på Gullringen och det inte funkar så gör det väl inte det. Jag vet att det kan vara känsligt men det är upp till föreningarna att lösa det. 

Har Gullringen varit intresserade av dig?

– I början på året så var de givetvis intresserade, sedan har jag sagt ifrån och sagt att jag har lagt av. ”Danne” (Daniel Ohlsson, tränare i Gullringen) har ibland skickat att det är dags att jag ska komma och träna och gjort det med glimten i ögat. Sedan har de frågat om jag kan vara med i u-laget någon match men det har inte passat då. Jag förstår att en del i Gullringen är besvikna på mig men jag gillar Gullringen och har inget ont att säga om dem eller någon annan förening som jag har tillhört. 

Hur låter det från Gullringens sida?

– Det låter inte så positivt, men vi får se. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt