Annons:

Tuna föll – men fick oväntad hjälp:

IFK Tuna föll borta mot Stensjön. Foto: Arkivbild

Tuna föll – men fick oväntad hjälp: "Bottenlagssyndrom"

IFK Tuna förlorade borta mot Stensjön med 5-2. Men det behöver inte bli så negativt. Aneby föll nämligen mot Bäckseda – och därmed fick Tuna en hjälpande hand.
– Det är bara att tacka och ta emot, säger tränaren Mattias Gustavsson.

Annons:

Nej, det vill sig inte riktigt för IFK Tuna den här säsongen. Laget inledde piggt borta mot topplaget Stensjön och vara nära att göra 1-0 flera gånger om. 

– Vi börjar jättebra, men sedan bjuder vi på 1-0. Vi var verkligen med i matchen, men det grinar emot oss lite. Det är lite bottenlagssyndrom, säger Mattias Gustavsson. 

Stensjön gick fram till 3-0 innan Victor "VG" Gustavsson reducerade. Men kontakten blev inte långvarig. 

– Då gjorde 4-1 snabbt därpå och då tappar vi lite igen och huvudena åker ned. Men jag tycker vi försöker och har en del chanser i andra också. Vi kunde ha fått utdelning.

"Bara att tacka och ta emot"

Stensjön vann till sist med 5-2. "VG" gjorde även Tunas andra mål.

– Det blir lite för stora siffror. Vi är bra med i matchen, men bjuder på tre mål. Det håller inte, det blir för jobbigt. Vi ligger i träsket och då blir det så. 

Dock fick Tuna en stor hjälpande hand från Bäckseda. Nästjumbon besegrade Aneby – vilket gör att Tuna fortfarande har god möjlighet att säkra kontraktet och undvika kval.

– Det är bara att tacka och ta emot. Vi ska ta nästa match, då behöver vi inte bry oss om några andra, säger Gustavsson. 

Gustavo Borges och Ilhan Jejna fick plusbetyg för insatsen. Tuna är en poäng före Aneby på kvalplatsen med en omgång kvar av serien.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt