Annons:

Nyckelspelarens medverkan fortfarande högst osäker

Vimmerby IF:s målvakt Nic Rydholm kan missa morgondagens match mot Karlslunds IF.

Nyckelspelarens medverkan fortfarande högst osäker

Vimmerby IF:s nyckelspelare Nic Rydholm vet fortfarande inte om han kan spela ödesmatchen mot Karlsunds IF i morgon. Beslut tas under morgondagen. – Vi måste kolla upp så det inte är ledband eller något, säger VIF-tränaren Johan "JC" Carlsson.

Annons:

Nic Rydholm skadade sig i cupmatchen mot Oskarshamns AIK. Hans medverkan i morgondagens superviktiga möte med Karslunds IF är fortfarande högst osäker.

Nic har testat på träningarna, men inte ens efter fredagens sena träning är något bestämt. 

– Jag ska ta några samtal eftersom vår sjukgymnast är bortrest. Vi måste kolla upp så det inte är något ledband eller så i knäet. Är det det så står han inte, men är det bara en smäll och det handlar om hans egen smärtgräns så står han. 

Hur upplever han det själv?

– Han är mest orolig över att inte veta vad det är för något. 

"Bra känsla"

Kan inte Nic ställa sig mellan stolparna kastas unge Gustav Johansson, 17, in i hetluften. I övrigt saknar VIF viktige Johan Lundin. Tillbaka är i gengäld Allan Zizinga. Karlslund ligger ovanför Vimmerby i tabellen och sju poäng mer än VIF. 

– Alla matcher är viktiga, men det är klart att den här är väldigt viktigt. Det känns väldigt bra och det är bra stämning. Jag försöker fylla spelarna med mod. Jag har en bra känsla i kroppen. 

Ska variera spelet

Vimmerby är segerlöst i de tio senaste matcherna och en förlust mot Karlslund kan bli ödesdiger. 

– Det vore jätteviktigt att vinna. Vi ska inte ljuga, vi ligger där vi ligger, men det är ingen kris om vi förlorar i morgon heller. 

Vimmerby kommer försöka variera sitt spel mer under lördagens match. 

– Vi måste sätta deras backlinje så att de får jobba mer felvända. Bollarna ska inte stanna vid backlinjen. Vi ska inte bara stå mata, men vi ska variera vårt spel mer. 

"Tänker inte på Karlslund"

Karlo Goranci kommer ha en fri roll, lite bakom Rickard Thuresson. 

– Hur vi ställer upp blir lite olika. Det hänger helt på hur de ställer upp sitt lag.

Vad tänker du kring Karlslund?

– Jag tänker inte så mycket på Karlslund. Vi har fullt upp med vårt eget, men när vi mötte dem senast var de starka offensivt. Vi gjorde en bra match där uppe och det var defensiven som var deras svaghet då. 

Fakta

Så här ställer Vimmerby IF upp: Nic Rydholm/Gustav Johansson – Ted Åström Åberg, Alexander Jonsson, Ola Lindblom, Jonatan Fält-Öhr – Karl-Viktor Söderquist, Jimmy Svensson, Markus Ahl, Oskar Stejdahl – Karlo Goranci – Rickard Thuresson. 

Avbytare: Gustavo Borges, Magnus Eriksson, Oskar Eriksson, Simon Larsson, Allan Zizinga och Jaafar Mohammed. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt