Annons:

Patrik Gunnarsson svarar på BKB-tränaren Robin Olssons uttalande om att Boston borde byta plats med Målilla i tabellen. Foto: Ossian Mathiasson

Målilla svarar: ”Småirriterad på så korkade kommentarer”

Målilla GoIF slutar femma i division 5. Nedflyttningsklara BK Boston anser att de borde ha bytt plats i tabellen. Det får Målillatränaren Patrik Gunnarsson att reagera. 
– Jag blir irriterad på så otroligt korkade kommentarer. Det finns ingen anledning att säga så, säger Patrik Gunnarsson. 

Annons:

På lördagen spelades den sista omgången i division 5. IFK Oskarshamn säkrade seriesegern, IF Stjärnan och Södra Vi går till kval mot division 4, Djursdala SK tvingas till negativt kval och BK Boston och IFK Österbymo får börja om i division 6. 

På femte och sjätte plats i serien slutade Målilla och Lojal, två lag som spelade 2–2 mot varandra i går. Daniel Skoog och Albin Moberg nätade för Målilla och Lojals målskyttar var Jetmir Shehi och Ahmed Tarabeih. 

– Vi gör en bra match mot Lojal, vi har rätt så nära relationer med en del spelare och vet om att de är bra. Vi gör ingen bra första halvlek trots att vi håller ihop det och inte faller ur ramen. Andra halvlek är helt klart bättre och resultatet är rättvist. Vi är närmare att vinna matchen men de är spelmässigt bättre än oss. Vi har två riktigt bra lägen, säger Patrik Gunnarsson. 

"Lätt att försvara sig mot det"

Efterspelet har dock handlat en hel del om BK Boston-tränaren Robin Olssons uttalande att Boston borde byta plats med Målilla i tabellen sett till hur lagen spelar. 

– Jag hade egentligen inte tänkt att kommentera rent skitsnack som jag kallar det. Jag blir lite frustrerad när en sådan person kan uttala om sådant när han inte vet någonting om vårt lag. Vi har mötts en gång tidigare. Boston-tränaren har sagt samma sak varenda sak om hur bra de är. Att rulla runt i backlinjen och spela ut till yttermittfältarna, det klarar alla lag av. Det är lätt att försvara sig mot det, säger Patrik Gunnarsson och fortsätter:

– Uttalanden från flera tränare som lägger sig i andras grejer är inte mycket att lägga vikt vid, till exempel Krister Borgh. Man får tycka vad han vill men man behöver inte lägga energi på de andra lagen. Lägg energi på vad ditt lag ska göra i stället. 

Tvekar om fortsättning

Målilla har plockat 13 poäng mer än Boston och Gunnarsson kan summera en lyckad säsong. 

– Försvarsmässigt har vi gjort en helt otrolig säsong. Vi har gjort en fantastiskt bra säsong med tanke på att vår bästa målskytt i fjol, Henrik Johansson, inte har spelat någonting. Vi vinner sexan 2018, håller oss kvar i femman 2019 och har i år ett betydligt mer orutinerat lag än vad vi hade förra säsongen. Jag ser det som en positiv grej att vi kommer femma i tabellen. 

Blir du kvar i Målilla?

– Förra året hade jag mer bestämt mig för att köra ett år till. Nu är jag inte lika bestämd mer än att jag ska lägga fokus på och fundera på vad jag ska göra. Jag för en dialog med klubben, jag ville spela färdigt säsongen först. Jag har haft tre säsonger som tränare för a-laget. Det är ett ungt och utvecklande lag att fortsätta med samtidigt som det tar tid och kraft. Vi får se vad som händer under närmaste veckan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt