Hjälterollen rann Gunnarsson ur händerna

Storebro såg ut att gå mot tre nya poäng, men AFAC kvitterade till 4-4 i 90:e minuten. Foto: Linus Johansson

I den 88:e minuten nickade Janne Gunnarsson in 4-3 till Storebro i kvällens hemmamatch mot AFC. Ändå blev det ingen seger. Två minuter senare kvitterade gästerna. – Vi var så jävla dåliga i dag, 4-4 var rättvist, tyckte Janne Gunnarsson.

I förra omgången vann Storebro IF borta mot dåvarande serieledaren Åseda med 1-0. Den försvarsinsatsen var SIF inte i närheten av mot AFC i kväll. Hemmalaget gjorde förvisso fyra mål, men släppte också in lika många.

– Vi hade inget fokus. Det kändes som som att vi sprang omkring och tänkte på mycket annat, säger Janne Gunnarsson besviket.

Ibrahim utökade

Vi tar med er på den här målkavalkaden från början till slut. Efter åtta minuter tog AFC ledningen efter ett långt inkast. Det dröjde dock bara fyra minuter innan kvitteringen kom. Mohammed Ibrahim drog till med ett hårt skott från straffområdeslinjen och 1-1 var ett faktum. Efter en dryg halvtimmes spel tog Storebro dessutom ledningen efter att Erik Pettersson nätat på straff.

När Mohammed Ibrahim utökade till 3-1 sju minuter in i den andra halvleken kändes det som att hemmalaget skulle kunna spela hem alla tre poängen. Så blev det alltså inte.

Första målet på sju år

Istället tog AFC över och tryckte långa stunder på rejält. Till slut kom också utdelningen; 3-2 i minut 77 och 3-3 sju minuter senare. Men den här matchen var långt ifrån slut där.

Två minuter före full tid knoppade Janne Gunnarsson in 4-3 efter en precis slagen hörna från Johan Carlsson.

– Den skulle bara in och jag trodde att vi hade det där. Men sen fick de en lite billig frispark som de kvitterade på, suckar Janne Gunnarsson.

Målet som Gunnarsson pratar om betydde 4-4 och kom i den 90:e minuten.

Hur känns det att vara så nära att bli matchhjälte?

– Det var ju lite tråkigt att vi inte kunde hålla. Jag gör inte mål särskilt ofta. Det här var mitt tredje A-lagsmål och mitt första på sju år, säger Janne Gunnarsson.

Viktig duo avstängd

I och med poängtappet är Storebro nu bara tre poäng från en kvalplats. Fågelfors är laget som jagar närmast bakom och just Fågelfors är också motståndare i nästa match. Då får SIF klara sig utan avstängda duon Johan Carlsson och Mohammed Ibrahim.