Annons:

Storebros chansning: byter spelsystem inför premiären

Jan Gunnarsson, till höger, är laddad för Storebros seriepremiär. På bilden ses också målvakten Fredrik Ströberg. Foto: Linus Johansson

Storebros chansning: byter spelsystem inför premiären

Storebro IF skrotar sitt 4-4-2-system. I dagens division fyra-premiär hemma mot Sommen väljer SIF att spela 4-3-3. – Visst är det lite av en chansning. Men vi kan det spelsystemet sen innan, säger mittbacken och trotjänaren Jan Gunnarsson.

Annons:

De två senaste säsongerna har Storebro vunnit division sex och division fem utan större problem. Då har laget spelat 4-3-3.

Under försäsongen har SIF mestadels spelat med en 4-4-2-uppställning. Lagom till premiären skrotas den och ersätts med 4-3-3.

– Vi har ju inte kört det i år, men när vi har de här spelarna tillgängliga känns det bra att göra det, tycker Jan Gunnarsson.

”Ska vara topp fem”

Storebro ställer ett enormt rutinerat lag på benen. Framför målvakten Fredrik Ströberg hittar vi en fyrbackslinje bestående av Jimi Thörn, Jan Gunnarsson, Jonas Fors och Erik Pettersson. På mittfältet spelar Storebro med Joakim Ivarsson, Johan Carlsson och Mats Andersson. Och anfallet med Mohammed Ibrahim, Jimmi Wickström och Joakim Söderholm lär inte ge Sommens försvarslinje en lugn stund.

– Det känns bra. Träningen i går var riktigt bra och vi är laddade, säger Jan Gunnarsson bara några timmar innan premiärmatchen.

Hur viktigt är det med en bra start?

– Det är alltid skönt. Det skulle kännas bra att fortsätta på den inslagna vägen med att vinna matcher.

Hur ser du på era chanser att vara topp fem i serien?

– Jag kan ju inte säga något annat än att vi ska vara topp fem. Samtidigt vet jag att det finns många bra lag i serien, som till exempel Hultsfred, Tuna och Fågelfors.

Dagens motståndare, Sommen, är däremot tippat i botten av tabellen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt