Annons:

Storebro spelar för en kvalplats: ”Har alla chanser i ett kval”

Kan Fredrik Ströberg och Jan Gunnarsson föra Storebro tillbaka till division fyra?

Storebro spelar för en kvalplats: ”Har alla chanser i ett kval”

Det kan bli en dramatisk avslutning i division fem. För Storebro gäller det att vinna borta mot Näshult för att säkra en kvalplats för egen maskin.
– Det lär nog bli en hård match, säger Storebrospelaren Jan Gunnarsson.

Annons:

IFK Österbymo har redan säkrat förstaplatsen i serien, som innebär avancemang till division fyra. Där bakom kämpar Storebro, Ankarsrum och Horn/Hycklinge om två kvalplatser. Där är det fördel Storebro och Ankarsrum, som står på 42 poäng medan Horn/Hycklinge har 40 poäng. De sistnämnda har dock bättre målskillnad.

Kniven mot strupen

För att Storebro ska säkra en kvalplats på egen hand krävs det seger borta mot Näshult på söndag. Ett Näshult som i sin tur kämpar för att undvika den negativa kvalplatsen. Ankarsrum och Horn/Hycklinge möter redan nedflyttningsklara Tjust och Målilla.

– Gör vi vad vi ska så borde vi vinna. Men Näshult har ju kniven mot strupen så de lär kämpa med näbbar och klor för att undvika kvalplatsen nedåt. Det lär nog bli en hård match, tror Jan Gunnarsson.

Vad tycker du om er säsong så här långt?

– Den har väl i det stora hela varit bra, med tanke på träningsnärvaron. Spelar vi bra är vi nog bland de bästa i serien, men när vi spelar dåligt så är det inte alls bra.

Bra chanser

Jan Gunnarsson tror att Storebro skulle ha bra chans i ett kval till division fyra, men är osäker på föreningen och laget är redo för spel i fyran.

– Vi skulle ha alla chanser i ett kval. Lagen ska vara riktigt bra för att slå oss. Sen är frågan om Storebro är redo för fyran igen. Men är man på planen tänker man ju bara på att vinna.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt